Brukere online: 1725
Brukere i dag: 17695
Brukere siste 7 dager: 195002
Bunn:
6 stk Digestive kjeks
3 stk Daim
75 g smør
Is:
500 g jordbær
150 g melis
4 eggeplommer
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
Pynt:
1 stk Daim
noen jordbær
Ha kjeks og sjokolade i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til blandingen blir smulete. Bland med smeltet smør.
Trykk massen ut i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett i kjøleskapet.
Mos jordbærene (dette gjøres raskt med stavmikser). Pisk eggeplommene og melis luftig. Bland i jordbærmosen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Tilsett. Pisk kremfløten til stiv og vend i til slutt.
Hell ismassen i formen og sett i fryseren i 4-5 timer eller over natten.
Ta kaken ut av formen 30 min før servering. Dra bakepapiret av den frosne kaken og sett den på et passende kakefat. Pynt med hakket Daim og eventuelt noen jordbær.
Du kan godt bruke jordbær som har vært frosne til denne kaken.
Vil du at kaken skal holde bedre fasongen etter som den tiner på kakebordet, kan du smelte 4 plater gelatin og tilsette jordbærmosen.
Dra bakepapiret av den frosne kaken rett etter at den er tatt ut av fryseren og mens den er helt hard.
Det går fint å fryse iskaken på nytt, dersom den ikke blir spist opp ved første servering.
3 kommentarer
Hei
Hei
Er det dobble eller enkle Daim du mener?
Eg og lurer på om det er
Eg og lurer på om det er doble eller enkle Daim du meiner :)
Hva mener du med 6 stk
Hva mener du med 6 stk digistive kjekt, pakker eller enkle? samme med 3 stk Daim?
Skriv ny kommentar