Brukere online: 2051
Brukere i dag: 37428
Brukere siste 7 dager: 196753
Bryterundstykker formet som et juletre skaper garantert julestemning ved bordet!
Disse rundstykkene er laget med revet gulost i deigen, som gir herlig smak. Du kan gjerne ha revet ost oppå rundstykkene før steking i tillegg. Her har jeg i stedet pyntet rundstykkene etter steking med fint hakkede basilikumblader og revet parmesan.
Oppskriften gir 2 stk juletrær (44 rundstykker).
Ingredienser:
♥ 700 g hvetemel
♥ 150 g fint, sammalt hvetemel
♥ 1 pk tørrgjær (13 gram)
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 3 dl vann
♥ 2 ss olivenolje
♥ 150 g revet ost
Pensling:
♥ 2 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ 100 g parmesan
♥ fersk basilikum
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Bland hvetemel, sammalt hvetemel og tørrgjær i en bolle. Rør godt. Ha deretter i saltet og bland det godt inn.
Varm melk og vann til væsken er lunken (fingervarm). Tilsett olivenolje.
Ha dette i bollen med det tørre. Elt deigen i 10 minutter.
La den heve i 1 time.
Ha deigen på bakebordet og kna inn revet ost.
Forming av juletrær:
Del deigen i 44 like store emner.
Finn frem to stekeplater og dekk dem med bakepapir.
Trill ut 44 små boller. Bruk 22 til hvert juletre.
Start med å legge en bolle nederst og øverst. Over den nederste bollen legger du så en rad med 6 boller. Over denne raden legger du så en rad med 5 boller. Gjenta med en rad med 4 boller, deretter 3 boller og så 2 boller til du når den øverste bollen på toppen. Sørg for at det er passe stor avstand mellom alle bollene i juletreet, og husk at de vil heve seg under stekingen.
La juletrærne etterheve i 30 minutter.
Steking:
Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk.
Stekes midt i ovnen ved 225 °C i 15–20 minutter, til rundstykkene er gylne og gjennomstekte.
Det lukter så herlig av nybakte osterundstykker!
Avkjøl på platen før du forsiktig løsner rundstykkene fra bakepapiret med en stekespade og skyver juletrærne hele over på store fat, fjøler eller lignende.
Dryss over hakket basilikum og revet parmesan før servering.
Så stemningsskapende å sette et herlig rundstykke-juletre på bordet!
Tips:
♥ Rundstykkene er fine å fryse. Basilikum og parmesan på toppen av rundstykkene ved servering bør være fersk.
♥ Synes du det holder med 1 juletre med 22 små rundstykker, er det selvfølgelig bare å halvere oppskriften.
Perfekte osterundstykker å sette på bordet i romjulen! ♥
Nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 700 g hvetemel
♥ 150 g fint, sammalt hvetemel
♥ 1 pk tørrgjær (13 gram)
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 3 dl vann
♥ 2 ss olivenolje
♥ 150 g revet ost
Pensling:
♥ 2 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ 100 g parmesan
♥ fersk basilikum
Gjærdeig:
Bland hvetemel, sammalt hvetemel og tørrgjær i en bolle. Rør godt. Ha deretter i saltet og bland det godt inn. Varm melk og vann til væsken er lunken (fingervarm). Tilsett olivenolje.
Ha dette i bollen med det tørre. Elt deigen i 10 minutter. La den heve i 1 time.
Ha deigen på bakebordet og kna inn revet ost.
Forming av juletrær:
el deigen i 44 like store emner. Finn frem to stekeplater og dekk dem med bakepapir. Trill ut 44 små boller. Bruk 22 til hvert juletre.
Start med å legge en bolle nederst og øverst. Over den nederste bollen legger du så en rad med 6 boller. Over denne raden legger du så en rad med 5 boller. Gjenta med en rad med 4 boller, deretter 3 boller og så 2 boller til du når den øverste bollen på toppen. Sørg for at det er passe stor avstand mellom alle bollene i juletreet, og husk at de vil heve seg under stekingen. La juletrærne etterheve i 30 minutter.
Steking:
Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk.
Stekes midt i ovnen ved 225 °C i 15–20 minutter, til rundstykkene er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl på platen før du forsiktig løsner rundstykkene fra bakepapiret med en stekespade og skyver juletrærne hele over på store fat, fjøler eller lignende.
Dryss over hakket basilikum og revet parmesan før servering.
♥ Rundstykkene er fine å fryse. Basilikum og parmesan på toppen av rundstykkene ved servering bør være fersk.
♥ Synes du det holder med 1 juletre med 22 små rundstykker, er det selvfølgelig bare å halvere oppskriften.
Skriv ny kommentar