Brukere online: 2007
Brukere i dag: 33640
Brukere siste 7 dager: 196431
Annonse: Slikkepott.no
Hei,
På søndag om to uker er det fastelavnssøndag og tid for fastelavnsboller.
Ønsker du å lage en artig vri på årets fastelavnsboller, er det et godt tips å lage fastelavnshorn.
Disse lekre kremhornene ("Cream cones") kan lages med vanlig bolledeig og jeg har fylt dem her med jordbærsyltetøy og pisket fløtekrem. Formen gjør at disse bollene er lette å holde i hånden og å spise uten for mye søl, sammenlignet med klassiske kremfylte fastelavnsboller, som man jo helst bør ha kniv og gaffel for å spise.
Kremmerhusformede fastelavnshorn er enkle å lage hvis du har kjegleformede former ("cones") som du surrer deigen rundt. Det går selvsagt an å lage hjemmelagede former av aluminiumsfolie, men det blir nå en gang enklere med ordentlige former. Du finner slike blant annet i nettbutikken til Slikkepott.no, se her. Bestiller du de nå, har du dem i god tid før fastelavn og kan imponere med ekstra flotte fastelavnsboller i år!
Her har du oppskriften, som gir ca. 18 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 4 ts kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 egg
♥ 900 g hvetemel
Pensling og sukkerdryss:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 6 ss sukker
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 300 g jordbærsyltetøy
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Kremmerhusformede bollehorn
Smelt smøret og bland smøret med melken. Varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken.
Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og sammenpisket egg.
Ha så i hvetemelet og kna deigen godt (10-15 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve i 1 time.
Finn frem formene (se tips) og smør dem eller spray dem med formfett.
Del deigen i 18 like store emner (à ca. 100 gram). Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utbakingen.
Trill hvert emne ut til en lang pølse som er ca. 40 cm lang.
Start nederst på hver form, og surr deigpølsen rundt formene.
Legg formene på bakepapirdekkede stekeplater.
Pass på at både den nedre og den øvre tuppen på deigpølsen ligger på undersiden av formen.
La bollene etterheve i 30 minutter.
Pensle over bollene med sammenpisket egg og melk.
Dryss over litt sukker (kan sløyfes).
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 minutter, til bollene har fått gyllen farge.
Ta bollene ut av ovnen og avkjøl i et par minutter før du forsiktig løsner formene fra bollene. Tørk av formene og smør dem på nytt før du bruker dem igjen i en ny runde.
La bollene avkjøles til de er helt kalde før du fyller dem.
Superlekre kremmerhus!
Det er viktig at bollene blir helt kalde før du fyller dem med krem, ellers smelter kremen.
Kremfyll og servering:
Før servering piskes kremfløte og melis til tykk og luftig fløtekrem.
Fyll hornene først med jordbærsyltetøy (annet syltetøy kan såklart også brukes).
Gjenta med alle sammen.
Ha kremen i en sprøytepose og fyll opp hornene med krem.
Sikt over melis til pynt.
Oh la la!
Tips:
♥ Jeg har altså brukt disse formene fra Patisse til å lage de kremmerhusformede fastelavnshornene.
En pakke inneholder 3 stk, og du får kjøpt dem hos Slikkepott.no. Et tips er å kjøpe 3 pakker så du til sammen har 9 former, så kan du lage klar bollene i to omganger og slipper å steke bare 3 boller av gangen.
♥ Hornene kan også lages utenom fastelavn. De kan lages med butterdeig og grovere type gjærdeig, eller du kan variere fyllet ved å for eksempel bytte ut jordbærsyltetøy med nutella eller sjokoladekrem, drysse på hakkede nøtter osv. Pynt med friske bær hvis du vil.
♥ Bollene smaker aller best samme dag. Baker du de dagen i forveien, er det viktig at du pakker dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Bollene bør absolutt fylles med syltetøy og krem på serveringsdagen.
Håper du fikk lyst til å teste ut disse lekre fastelavnsbollene!
Så vil jeg ønske deg en fin uke! Jeg reiser på vinterferie og er tilbake neste søndag. I mellomtiden skal du ikke se bort i fra at det kommer et nytt design her på Det søte liv, som jeg håper du blir fornøyd med!
Klemmer fra meg
♥ 150 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 4 ts kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 egg
♥ 900 g hvetemel
Pensling og sukkerdryss:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 6 ss sukker
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 300 g jordbærsyltetøy
Pynt:
♥ melisdryss
Kremmerhusformede bollehorn
Smelt smøret og bland smøret med melken. Varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken.
Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og sammenpisket egg.
Ha så i hvetemelet og kna deigen godt (10-15 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve i 1 time.
Finn frem formene (se tips) og smør dem eller spray dem med formfett.
Del deigen i 18 like store emner (à ca. 100 gram). Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utbakingen. Trill hvert emne ut til en lang pølse som er ca. 40 cm lang. Start nederst på hver form, og surr deigpølsen rundt formene.
Legg formene på bakepapirdekkede stekeplater. Pass på at både den nedre og den øvre tuppen på deigpølsen ligger på undersiden av formen.
La bollene etterheve i 30 minutter.
Pensle over bollene med sammenpisket egg og melk. Dryss over litt sukker (kan sløyfes)
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 minutter, til bollene har fått gyllen farge.
Ta bollene ut av ovnen og avkjøl i et par minutter før du forsiktig løsner formene fra bollene. Tørk av formene og smør dem på nytt før du bruker dem igjen i en ny runde.
La bollene avkjøles til de er helt kalde før du fyller dem.
Kremfyll og servering:
Før servering piskes kremfløte og melis til tykk og luftig fløtekrem.
Fyll hornene først med jordbærsyltetøy.
Ha kremen i en sprøytepose og fyll opp hornene med krem.
Sikt over melis til pynt.
♥ Jeg har altså brukt disse formene fra Patisse til å lage de kremmerhusformede fastelavnshornene. En pakke inneholder 3 stk, og du får kjøpt dem hos Slikkepott.no. Et tips er å kjøpe 3 pakker så du til sammen har 9 former, så kan du lage klar bollene i to omganger og slipper å steke bare 3 boller av gangen.
♥ Hornene kan også lages utenom fastelavn. De kan lages med butterdeig og grovere type gjærdeig, eller du kan variere fyllet ved å for eksempel bytte ut jordbærsyltetøy med nutella eller sjokoladekrem. Pynt med friske bær hvis du vil.
♥ Bollene smaker aller best samme dag. Baker du de dagen i forveien, er det viktig at du pakker dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Bollene bør absolutt fylles med syltetøy og krem på serveringsdagen.
3 kommentarer
Helt sinnsyke gode boller.
Helt sinnsyke gode boller. Dette blir min faste oppskrift på gjærbakst. Hadde ikke kremmerhus så lagde av papir og aluminiumsfolie. Det fungerte veldig fint. Jeg lagde disse dagen i forveien og fryste de ned. Ble derfor som ferske dagen etter. Lagde også vanlig boller, som var populært for barna som ikke vil ha krem.
Hyggelig å høre, takk for
Hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen :-)
Wow!
Wow!
Skriv ny kommentar