Brukere online: 162
Brukere i dag: 1075
Brukere siste 7 dager: 195596
125 g smør
200 g mørk sjokolade (70%)
150 g sukker
3 store egg
35 g hvetemel
Smør 4 små, feminine tekopper som tåler stekeovn (se tips).
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og sukker. La dette smelte i det varme smøret. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør i melet til slutt. Det skal bli en glatt og blank sjokoladerøre.
Hell røren i koppene så de blir ca 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10-12 min (se tips). Kakene skal være faste på toppen og flytende inni.
Serveres nystekte!
Steketiden avhenger litt av hvor store kopper du bruker. Det er viktig at de ikke stekes for lenge - hele poenget er at sjokoladen inni skal være flytende.
Min erfaring er at de aller fleste alminnelige kopper tåler en tur i stekeovnen. Det jeg eventuelt ville ha styrt unna er håndlaget keramikk og tekopper av fint porselen.
PS: Husk kvinnedagen 8. mars!
1 kommentar
hei, jeg har prøvd denne
hei, jeg har prøvd denne oppskriften i dag siden det er selveste kvinnedagen, og må bare si mmmmm.......................... elsket dette. dette er første kake på lenge jeg har hatt vansklig med å gå vekk fra. tusen tusen takk for denne oppskriften. denne passer jo perfekt for sjokoladeelskere som meg :) et lite tips er å smelte mer smør. fortsett å blogge om kaker takk, elsker alt du lager. jeg har dårlig tid med å prøve ut alt. hilsen en med sjokolade rundt munn!
Skriv ny kommentar