Brukere online: 2154
Brukere i dag: 36753
Brukere siste 7 dager: 196808
2,5 dl kremfløte
0,5 dl konjakk XO
150 g mørk sjokolade (70%)
75 g kokesjokolade (40%)
350 g usaltet smør
Pynt:
kakao
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt mørk sjokolade og rør til den har smeltet. Rør så i konjakken. Til slutt røres mykt smør inn i klatter. Blandingen skal bli som en tykk sjokoladekrem. Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten, så blandingen stivner.
Form sjokoladetrøffelen til små kuler eller stenger som vendes i kakao.
Sjokoladetrøflene oppbevares i kjøleskapet.
- -
Konjakk er en druebrennevin som stammer fra distriktet Cognac i Frankrike. XO er den dyreste og lengst lagrede varianten.
Konjakk VS (Very Special) = lagres minimum 2 år på fat
Konjakk VSOP (Very Superior Old Pale) = lagres minimum 4 år på fat
Konjakk XO (Extra Old) = lagres minimum 6 år på fat
1 kommentar
Hei! Dette ser skikkelig godt
Hei! Dette ser skikkelig godt ut - en prima julegave til en far som elsker konjakk! Vet du cirka hvor mange stykker man får ut av denne oppskriften?
Skriv ny kommentar