Lettvinte muffins

"Lettvinte muffins" er små, SUPERGODE muffins, som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter 10 minutters steking er muffinsene klare! Du kan tilsette smak etter ønske.

Oppskriften gir 9 stk.

Lettvinte muffins
Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg

Forslag til smakstilsetning:
50 g hakket sjokolade
1 ts kakao
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør lett sammenpiskede egg med sukker. Bland i smøret, bakepulver og til sist hvetemelet.

Tilsett den smakstilsetningen du ønsker. For eksempel kan du tilsette hakket sjokolade, kakao og/eller vaniljesukker (for andre alternativer, se tips).

Ha 9 små muffinsformer av papir i muffinsbrett eller bruk doble papirformer og sett dem utover på et stekebrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 10-12 min.

Tips

I muffinsene på bildet er deigen delt i tre og det er tilsatt 50 g hakket sjokolade i den ene delen, 1 ts kakao i den andre delen og 1 ts vaniljesukker i den tredje.

Andre forslag til smakstilsetning er hakkede nøtter, rosiner, hakkede aprikoser eller cocktailbær. Du kan også tilsette noen frosne bær i deigen.

Muffinsene kan pyntes med for eksempel melisdryss eller med sjokoladepynt som er festet til muffinsene med brun skriftgele.

Muffinsene kan fryses.

Se også Enkle vaniljemuffins, som er basert på samme oppskrift som denne. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

127 kommentarer

Muffinsene funket supert! Du kommer ikke til å angre på at du lagde disse himmelske muffinsene!
De er perfekte!

Hei eg er en bakeglad jente på snart13.
Denne oppskriften bruker eg fast når eg baker muffins,idag prøvde eg noe nytt med denne oppskirften eg lagde røra så tok eg litt mer mjøl oppi før eg delte den i 2skåler så tok eg konditorfarge i og stekte dem i 11min i ovnen og 1min i mikroen❤️.så tok eg ei sil og silte litt melis over dei=resultatet var velykka dette ska nok eg prøve igjen❤️

helt supre og lett og gange opp. Mer røre mer muffins. Skikkelig gode også. Mamma og jeg bakte de i dag som tirsdagskos.

William 12

Har også hatt en del problemer med tørre muffins, men det ble mye bedre når eg hadde på litt svakere varme og hadde dei heller i litt lengre. Og husk om du har fire plasser og sette den inn i ovnen ta på den nest nederste for å unngå at det bli brent på toppen. (PS. Du huska vel å bruke to muffinsformer per muffins? Visst ikkje blir dei alltid tørre.) mvh en bakeglad 13-åring

Hej Jenny!
Tycker du var väldigt duktig på att ge bra råd, har du en egen sida där du lägger ut oppskrifer? Vore kul att följa!
Klem!

De som mener disse er tørre har enten ikke fulgt oppskriften, eller så har de stekt de for lenge. Helt nydelige, saftige og superenkle å lage.

Okei, beste muffins ever. Hadde litt bringebær i røra og en dæsj Bringebærsyltetøy i midten. Aldri smakt så gode. Virkelig. Helt utrolig godt. All ære. Numnumnum

jeg synes de var helt supre og iallefall med kvick lunsj inni prøver også nå med kakao pulver i<3 NAMNAMNAMANAMNAMNAMNAMNAMNAM!!!!!!!

Hei.
Kan disse lages kvelden før, og hvordan bør de evt oppbevares?

NAM, jeg har nå på to måneder lag de tre ganger, med frosne blåbær i! Mulig jeg bruker litt større muffinsformer, men jeg får bare seks muffins ut av røra. Uansett, verdt å prøve - min ny favoritt!

Hei :) Jeg skal lage disse muffinsene til et familie selskap i dag. Vi blir ca. 10-11 pers. Burde jeg da doble oppskriften? Evt. hvor mange blir det viss jeg ikke dobler?

vi har tatt lakris pulver oppi og litt mye sukker og smørr tror vi og noen sjokoladebiter i fem av dem.. de blir nok gode, holder på å steke dem nå :)

Hei!
Vi skal ha jentekveld og tenkte å lage disse muffinsene.
De så jo så gode ut! :-)
Skal lage de nå.
Hilsen Mamma'n og Elise (7år)

Som svar på av Mamma og Elise (ikke bekreftet)

Hei!Desse muffinsene smaker beeeest!Eg elsker opskridten.Men fant ut er lurt og dobble oppskrift då blir det meir.11 glad bakejente

Vi har laget di nå og di ser sjempegode ut!!!!! Skal feire bursdagen våres å håper jentene liker di :DD
Sarah og Mathilde 7 år :DDD

Hei jeg er atten år gammel og jeg elsker å bake! Jeg liker ikke vanskelige ting å bake, og disse muffinsene var ikke vanskelig å bake!!!!!!! LETTTTTTTT.

Men resultatet ble ikke som forventet - de ble små og ekle, blant annet var det for mye egg. Jeg liker ikke når egget er i flytende form inn midten av muffinsen.

Jeg anbefaler folk å sette muffinsene i ovnen 190 grader celsius i 10 minutter.

Doblet oppskriften og tok oppi vaniljekrem og eplebiter. Drysset litt kanel på toppen. De ble kjempegode Eplekakemuffins

Stekte disse nå men det flyter liksom smør oppå muffinsene/i kanten... Kan hende det ser bedre ut når de får kjølt seg ned da...

Jeg er en jente på 12 år som elsker å bake disse muffinsene var kjempe enkle og kjempe gode dette blir ikke siste gang jeg lager dem

Dette er favoritt muffins oppskriften min. Muffinsene er kjempegode og oppskriften er lett for barn. Håper at de som kommer over denne oppskriften lager den, det er verdt det. Det kan hende at du må ha oppi litt mer mel eller mer smør men det blir garantert godt! Prøv med noe exstra i midten også

Super brae ikke tørre! deilige ! Jeg tok en desj blåbær-villa
Helt nydelig

Kjempebra! Det var første gang jeg laget muffins og de ble helt perfekte, saftige og deilige. Tusen takk :-)

Jeg fikk masse besøk idag med kun en halv times forvarsel.. Jeg lagde disse muffinsene og de var super enkle og kjempegode & saftige! Jeg hadde bakekakao og hakket sjokolade i, de ble veldig populære her i huset!

Hei. Jeg lagde disse muffinsene i dag. De ble kjempegode. Jeg lagde det i en brødform i stedenfor muffins former. Jeg hadde også oppi sjokolade biter. Det funket kjempe bra

Veldig gode og saftige muffins. Skal bruke denne oppskriften videre

Ariana14

Helt fantastisk!! Husets nye favoritt. De ble super luftige og gode på smak. I tillegg var de også like god dagen etter. Andre gangen jeg lagde de tilsatte jeg også litt vaniljesukker, mmmmm.

Kjempegode muffins. Bruk 50/50 med hvitt/brunt sukker, da blir det enda bedre
Dobler man oppskriften kan man lage en kake istedet.
Bittesmå eplebiter er super godt å blande i røren. Blir saftig og godt

Hmm, Hmm... kanskje for mye egg, men det e meg :)eg e ikkje så glad i egg. men ellers! Supre!!

Hmm, Hmm... kanskje for mye egg, men det e meg :)eg e ikkje så glad i egg. men ellers! Supre!!

hei! jeg (Lars Erik) og Adrian er de to sjefene for den lille skolebedriften "TeleVest AS" disse muffinsene ser veldig gode ut! vi gleder oss allerede til å lage de!

De var supre og smakte utrolig godt! Vi har laget disse muffinsene mange ganger, og syntes alltid at de er våre favoritt muffinser! Jeg er fan av de! Love them ❤️

Hei, gutt på 21 år! Tenkte å ha en "gutte" "kveld". Kom over oppskriften nå! Tenker på å lage disse muffinsene, lager dem nå!! Gleder meg veldig. Spent på resultatet :) Håper det blir en framtidig favoritt her i huset! Skal man vippse til eggedosis? (litt uklart i oppskriften). Dere er de beste, brae muffin! :) (litt tørre da, men da har jeg ikke fulgt oppskriften, ikke så glad i for mye egg).
NAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAM! <33

Jeg synes disse er veldig gode.
Jeg laget disse til pappa sin bursdag i går.
Han likte dem veldig godt.
Det er en ting jeg kan være sikker på det er at jeg har lyst til å bake de igjen.
Det tror jeg pappa vil likenam.

Lagde nå og vil gjerne lære andre av mine feil. Blandet sukker og smør sammen, istedenfor sukker og egg. Da får man kompakte muffins. Har laget de før og blandet rett, og da ble de kjempebra ☺️ så for dere som kaller det en dårlig oppskrift, det er ikke den som er dårlig, man må bare lese bedre

Likte godt denne oppskiften, lagde eplemuffins.
Men er det noen som har lagd store muffins med denne oppskriften? Jeg kjøpte en form med plass til 6 store muffins, men er usikker på steketid of temperatur...

Har brukt også denne oppskriften tidligere.

I dag byttet jeg ut 40g av melet med sammalt hvete (finmalt), og tilsatte ca 50g med raspet/søtet gulrot for en "gulrotkake"-versjon (50g gulrot, 2ss sukker, 2ss sitronsaft), og kompenserte med en ekstra teskje med bakepulver for å sikre at de ble luftige nok selv med gulrot som er litt tungt. Superbt resultat.Tilsatte også 2ts kanel.

Kristine sin basis-oppskrift her er flott som utgangspunkt, og antall variasjoner er nærmest ubegrenset. Way to go!

jeg og mamma lager disse muffinsene ilag no. er veldig spent på resultatet, røra var ikke særlig god, men likevel spiste jeg 2 3deler av røra. i det jeg tok muffinsene ut av såg de plutselig veldig grove ut... så håper de smaker godt.. men tviler

De er super duper gode!! og dere burde prøve dem! Noen av de beste muffinsene jeg har smakt i hele mitt liv :)

Gode muffins som var svært enkle å lage. Mine sto mye lengre i ovnen, men mulig jeg lagde dem større (?) Veldig gode med sjokoladebiter.

Hei :)
Jeg har tenkt til å bruke oppskriften din å lage halvparten lyse muffins og halvparten sjokolademuffins. Er det bare å tilsette litt bakekakao i den ene røra for å få gode sjokolademuffins? :)

Disse er utrolig enkle og veldig gode! De var rørt sammen og satt i ovnen på mindre enn 10 minutter. Helt fantastisk!

Holder på å lage disse for 14.gang nå. Virkelig de beste muffinsene, eller rettere sagt, beste grunnoppskriften :-)

Denne oppskriften funker supert! Jeg pleier å bruke denne oppskriften når jeg baker muffins, med litt variasjoner, drit bra oppskrift!♥️♥️ Hilsen jente på 11år

Vetle 9 år lagde disse på lørdag - nesten uten hjelp da de ikke er så vanskelige å lage.
Hele familien på 5 syns de var kjempegode

hei, vi lager dem litt spenstige blå med sjokoladebiter, nam nam vi tror de blir veeldig gode, vi kommer med en oppdatering senere . snx, later alligator

nå har vi startet en egen instagrambruker der vi legger ut bilder av alle de spenstige bakerverkene våre. følg oss @detsotelivspenstigemuffins

Her har vi prøvd oppskriften for første gang i dag. Vi laget 2 utgaver av sjokolademuffins. Da noen av oss ikke spiser vanlig sukker, erstattet vi sukkeret med 65 G sukrin gold. De ble kjempegode.

Jeg forsøket denne med barna mine - og stekte i akkurat 12 minutter siden jeg så at endel rapporterte om tørr bakst. De så litt lite stekt ut på toppen, men jeg valgte å stole på oppskriften. Etter kort avkjøling falt de sammen og etter å ha smakt så kan jeg konstatere at de er helt klissete inni og umulig å ta ut av papiret.

20 min var mykje bedre, bakte til klassa med 12 og da smakte dei klissete og ekkelt.... lagde det en gang seinere no og da glømte eg klokka og plutselig hadde det gått 20 min og dei smakte perfekt!

Disse muffinsene assa!! De er kjempegode og jeg baker de hver gang jeg kjeder gørret ut av meg. skikkelig gode

Hvis du baker disse muffinsene må du ikke blande vaniljesukker med sjokoladebiter: resultatet blir veldig rart.

Jeg falt for denne lettvinte oppskriften, doblet den og gjorde det på min « sunne» måte. Det ble 12 stykker og de ble kjempegode.
Først pisket jeg med mixmaster en stiv eggedosis av sukker og egg, deretter hvetemel blandet med bakepulver. Tilslutt 2 dl rapsolje.
Jeg bruker kun meierismør i julebaksten min og som regel alltid ellers Rapsolje i stedet for smør. Jeg regner 100 GR smør som 1 dl olje.

Da alt var klart fylte jeg muffinsformer halvfulle med røre, strødde frosne rips over og deretter fylte jeg formene nesten opp til kanten med røren. Jeg stekte de i 20 min på 180 grader midt i ovnen. Tilslutt drysset jeg melis over. De ble lette og luftige og smakte deilig.

Litt vanskelig å tolke oppskriften egentlig. Men regner med jeg tolket den riktig uansett:) begynte med å vispe eggene sammen, så hadde jeg i sukker, deretter smør og mel(+bakepulveret). Stod i ovnen 14 minutter og ble perfekte. Fikk 7 mellomstore muffins. 4 lyse med tilsatt vaniljesukker og 3 mørke med tilsatt oboy pulver :)

Jeg har brukt denne oppskriften i snart 3 år, funker supert hver gang.

hei vi er to 13 og 13 åringer og nå er kakene i ovnen, omgosh gleder oss som fjell!❤️❤️❤️#goals #bff and we got some bananas!

Hei jeg heter Marie og er 11 år jeg har brukt denne oppskriften mange ganger og den er den beste jeg noen gang har smakt prøvde og tilsette kakao det vil jeg anbefale men den er best sånn som den er når den er lys.
Det søte liv lager verdens beste muffins!!!!! ❤️❤️❤️❤️

Hei
Jeg er en 11 år gammel jente som elsker og bake .
Nå står muffinsene i ovnen og lurer på om det vil smake godt med sitronsaft i, så jeg får se om det smaker godt!

Jeg og min venn lina laget disse og det funket strålende eller vi vet ikke resultatet ennå men skal sette den i ovnen snart , men røra var strålende god❤️

Hei.
Bruker du Melange eller tine smør i muffinsene og steker du med varmluft eller over-/undervarme? :-)
Mvh Hanne.

Veldig bra Muffins. Jeg tok med datteren min på 5 år, og ho synes det er kjempe enkelt å lage. Alt kan måles på vekt og det er nesten umulig å gjøre feil. Vi har laget dem nå 4 ganger på de tre siste ukene. Bare fordi :)

Smakte veldig godt med kakaopulver! Hadde dei i litt for lenge (20 min) fordi eg gløymde å følge med på klokka. Men det blei mykje betre da! Så om nokken syns muffinsane blir for rørete alltid anbefales det!

Første gang vi baker dem. Håper de blir gode? Jeg gleder meg til vi skal smake!

Hilsen K&H 8 og 5 år

Jeg har ikke prøvd oppskriften, det blir til imorgen. Jeg ville bare takke deg tusen ganger for at du bruker gram og ikke dl. Er ikke dl. en enhet for vesker, hvorfor andre bruker den om alt mulig. Jeg kommer fra Iran, de raringene (mine lndsmenn) også har en dum vane å bruke en enhet som ligner på de gale amerikaneres cup!

Jeg har besøk av min venninne Margit og vi skal lage muffins med din oppskrift.
Jeg og mamma har laget mange av dine oppskrifter.
Du har mange gode oppskrifter.

jeg har skrevet her før så vis du blar helt nederst så ser du at det står Milla og at jeg hadde besøk av venninen min Margit å vi skule lage disse muffinsene. men nå har jeg besøk av Sophia.

Jeg heter Cassandra og er 11 år. Jeg lagde disse muffinsene nør jeg kjedet meg, og de ble fantastiske! Jeg tok en kokesjokoladebit på muffinsen når de kom ut av ovnen, og det funka bra! Den smelta på tunga sammen med muffinsen!

Hei

Leste på en kommentar her, at hvis nam dobler oppskriften kan man lage kake. Vi det si langpannekake da? Hilsen Nette

Tullete å skrive at man skal ha bakepulver i røren før hvetemelet...eg hadde en dårlig magefølelse og den skulle eg hørt på. Nå ligger altså bakepulveret i klumper og flyter i "røren"...får ikke løst dem opp uansett hvor mye eg rører og prøver å knuse hver klump. Neste gang blander eg bakepulveret i hvetemelet, som eg bestandig gjør ellers, og som alltid er vellykket.

Er det blitt glemt melk i denne oppskriften? Veldig seig røre og konsistensen på muffinsene er veldig grov og preget av mengden egg i røren. Ser så og si alle andre oppskrifter har annen væske enn bare smør og egg. Ble ikke tørre, men konsistensen ble litt æsj for min del 😣 guttungen var ingen fan han heller..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift