Mandelmuffins


Hei,

Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har dette året startet i turbotempo. Selv om det er travle dager, har man jo lyst på å lage noe godt ( Wink ), så da er det kjekt med oppskrifter som er raske å lage!

Disse mandelmuffinsene har jeg laget før, se oppskrift på Suksessmuffins. Disse muffinsene er imidlertid også veldig gode uten noen form for krem på - og av og til smaker det best med noe enkelt. 

 


En nybakt mandelmuffins er kjekt som hverdagskake, og nydelig sammen med en kopp varm te. 

 


Oppskriften gir 20 stk.

 

Ingredienser:

Mandelmuffins:

150 g mandler
400 g hvetemel
250 g brunt sukker
2 ss vaniljesukker (se tips)
2 ss bakepulver (se tips)
3 egg
3 dl melk
1 dl olje (se tips)

Pynt:
1 dl mandelflak


Fremgangsmåte:

Mal mandlene. 

Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver. 

I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.

 

 

Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Dryss på mandelflak.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

 

 

Tips:

Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! 

Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem. 

Muffinsene er fine å fryse. 

 

 

Kos deg!  Heart 

 


     

 

Mandelmuffins
Ingredienser

Mandelmuffins:
150 g mandler
400 g hvetemel
250 g brunt sukker
2 ss vaniljesukker (se tips)
2 ss bakepulver (se tips)
3 egg
3 dl melk
1 dl olje (se tips)

Pynt:
1 dl mandelflak

Fremgangsmåte

Mal mandlene. 

Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver. 

I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.

Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Dryss på mandelflak.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

Tips

Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! 

Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem. 

Muffinsene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift