Brukere online: 143
Brukere i dag: 1664
Brukere siste 7 dager: 195573
Hei,
Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har dette året startet i turbotempo. Selv om det er travle dager, har man jo lyst på å lage noe godt ( ), så da er det kjekt med oppskrifter som er raske å lage!
Disse mandelmuffinsene har jeg laget før, se oppskrift på Suksessmuffins. Disse muffinsene er imidlertid også veldig gode uten noen form for krem på - og av og til smaker det best med noe enkelt.
En nybakt mandelmuffins er kjekt som hverdagskake, og nydelig sammen med en kopp varm te.
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
Mandelmuffins:
♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker (se tips)
♥ 2 ss bakepulver (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl mandelflak
Fremgangsmåte:
Mal mandlene.
Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver.
I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.
Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Dryss på mandelflak.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte.
Tips:
♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra!
♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem.
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelmuffins:
♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker (se tips)
♥ 2 ss bakepulver (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl mandelflak
Mal mandlene.
Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver.
I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.
Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Dryss på mandelflak.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte.
♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra!
♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem.
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar