Brukere online: 300
Brukere i dag: 819
Brukere siste 7 dager: 195634
Dette er definitivt en av mine favorittpaier!
Paibunnen lages med grovt mel og havregryn, og sammen med rosiner og kanel gjør det at dette blir en rabarbrapai med helt usedvanlig god smak!
Paibunn:
3 dl fin sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
200 g smør
2 ss vann
Fyll:
4 middels tykke rabarbrastilker
1 ss potetmel
1 ss kanel
1,5 dl sukker
1 dl rosiner
Paideigen lages enten ved å ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv og kjøre på full hastighet til deigen samler seg, eller ved å først smuldre smøret i de tørre ingrediensene og deretter kna deigen raskt sammen med vannet.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (30 cm i diameter). Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Rens rabarbraen og del den opp i biter. Bland sukker, kanel og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og rør slik at bitene blir godt dekket. Ha blandingen i paibunnen. Dryss over rosinene.
Stek paien midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Paien smaker nydelig lunken sammen med vaniljekrem eller vaniljeis.
Skriv ny kommentar