Brukere online: 141
Brukere i dag: 1156
Brukere siste 7 dager: 195596
Her har du en lekker rabarbrapai med et spesielt deilig fyll og UTSØKT smak!
Serveres gjerne nystekt med vaniljesaus eller myk vaniljeis!
Paibunn:
3 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g smør
3 ss vann
Fyll:
2 egg
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
3 dl rabarbra i terninger
50 g smør
40 g mandler
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen). Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.
Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen. Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet og vend inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler. Hell blandingen i paiformen.
Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.
Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca 20 minutter til. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering.
Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere.
Skriv ny kommentar