Rømmekake

Rømmekake er etter min mening en av de enkleste og beste kakene som finnes.

Deigen skal bare røres sammen og du kan variere kaken med mange ulike typer smakstilsetninger (se tipsfeltet nedenfor).

Rømmekake
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midt i ovnen ved 165°C i 45 - 50 minutter (se tips).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Sikt over melis til pynt.

Tips

Denne kaken bør stekes på lav varme for at den skal holde seg lys og delikat i fargen. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. 

Kaken er kjempefin å fryse.

Se varianter her på Det søte liv som Valnøttkake med rømme, Nøttekake med rømme, Kokoskake med rømme, Eplekake med rømme, Rømmekake med bringebær. Se også sjokoladekakevarianten Kosekake, langpanneversjonen Rømmekake i langpanne og Rømmemuffins. Kaken kan dessuten fylles med pisket krem og syltetøy, se Rømmekake Victoria.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Viktig, viktig! Melis er ikkje berre til pynt, det er avgjerande for at kaka skal bli så god som ho kan bli.

Hei, jeg vil prøve å bake denne kaken, men jeg vil tilsette litt vaniljesukker, dette vil gi ekstra god smak, Mvh Anja ❤️☺️🍀

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift