Cubakake

Cubakake består av en deilig kakebunn med valnøtter og luftig fyll av krem med hakket Cuba-sjokolade.

 

 

Kaken vant en premie i Norsk Ukeblads kåring av lesernes beste sjokoladekaker i 1992. Juryen bemerker at dette er "en drøm av en sjokoladekake" - og det tror jeg de fleste vil kunne si seg enig i!

Jeg har økt mengden Cuba-sjokolade i forhold til den opprinnelige oppskriften fordi det gir enda bedre sjokoladesmak til kaken. I tillegg har jeg kommet frem til at et ekstra dryss med Oboy-pulver på toppen er det som skal til for å gjøre kaken perfekt! 😃

 

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Del kaken i to lag.

Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.

 

 

Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene.

 

 

 

Ha resten av kremen rundt hele kaken.

 

 

Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med Cuba-sjokolader og valnøtter.

 

 

 

Denne kaken er utrolig populær hjemme hos meg! 

 

 

Lett og luftig bløtkake med mild smak av sjokolade, nougat og valnøtter. 😋

 

 

Kaken gjør deg godt til alle slags selskaper! 

 

 

Tips:

♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.

 

 

♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter. 

 

 

♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne deilige kaken her! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cubakake
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.

Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.

Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen rundt hele kaken. Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med valnøtter.

Tips

♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.

♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter. 

♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.

3 kommentarer

Nei, denne kaken blir ikke tørr. Du må gjerne la den fylte kaken stå i kjøleskapet i et par dager og trekke før servering, men server kaken samme dag så kremen er helt fersk. Men når det er sagt, er det sikkert godt å dynke kaken for eksempel med litt kaffe. :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift