Brukere online: 1602
Brukere i dag: 15053
Brukere siste 7 dager: 194836
Cubakake består av en deilig kakebunn med valnøtter og luftig fyll av krem med hakket Cuba-sjokolade.
Kaken vant en premie i Norsk Ukeblads kåring av lesernes beste sjokoladekaker i 1992. Juryen bemerker at dette er "en drøm av en sjokoladekake" - og det tror jeg de fleste vil kunne si seg enig i!
Jeg har økt mengden Cuba-sjokolade i forhold til den opprinnelige oppskriften fordi det gir enda bedre sjokoladesmak til kaken. I tillegg har jeg kommet frem til at et ekstra dryss med Oboy-pulver på toppen er det som skal til for å gjøre kaken perfekt! 😃
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)
Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.
Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene.
Ha resten av kremen rundt hele kaken.
Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med Cuba-sjokolader og valnøtter.
Denne kaken er utrolig populær hjemme hos meg!
Lett og luftig bløtkake med mild smak av sjokolade, nougat og valnøtter. 😋
Kaken gjør deg godt til alle slags selskaper!
Tips:
♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.
♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter.
♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.
Anbefaler deg å teste ut denne deilige kaken her!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)
Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.
Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen rundt hele kaken. Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med valnøtter.
♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.
♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter.
♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.
3 kommentarer
Hei! Bare lurte på om ikke
Hei! Bare lurte på om ikke denne kaken blir tørr når den ikke skal dynkes?
Nei, denne kaken blir ikke
Nei, denne kaken blir ikke tørr. Du må gjerne la den fylte kaken stå i kjøleskapet i et par dager og trekke før servering, men server kaken samme dag så kremen er helt fersk. Men når det er sagt, er det sikkert godt å dynke kaken for eksempel med litt kaffe. :-)
Tusen takk for svar, kaka ble
Tusen takk for svar, kaka ble kjempegod - uten dynking :-)
Skriv ny kommentar