Brukere online: 2070
Brukere i dag: 37586
Brukere siste 7 dager: 196692
Sjokolademelk i deigen gir skikkelig gode boller!
Perfekte å lage i vinterferien.
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 14-15 dl hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss sjokolademelk
Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.
Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.
Server nystekte Sjokolademelkboller sammen med et glass kald sjokolademelk. 😋
Tips:
♥ Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk.
♥ Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.
♥ Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem.
♥ Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.
♥ Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.
♥ Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM! 😍
Herlig med Sjokolademelkboller, også når de er enkle og uten fyll!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 14-15 dl hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss sjokolademelk
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.
Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.
♥ Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk.
♥ Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.
♥ Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem.
♥ Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.
♥ Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.
♥ Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM! 😍
Skriv ny kommentar