Sjokolademelkboller

Sjokolademelk i deigen gir skikkelig gode boller!

Perfekte å lage i vinterferien. Smile

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ingredienser: 

50 g gjær
150 g smør
5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
1,5 dl sukker
1 egg
14-15 dl hvetemel

Pensling: 
1 egg
1 ss sjokolademelk


Fremgangsmåte: 

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

 

 

Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.

 

 

Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.

 

 

 

Server nystekte Sjokolademelkboller sammen med et glass kald sjokolademelk. 😋

 

 

Tips:

Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk. 

 

 

Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.

Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem. 

Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.

Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.

Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM!  😍

 

 

Herlig med Sjokolademelkboller, også når de er enkle og uten fyll! 

 

 

Enjoy!  

 

 

      

Sjokolademelkboller
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
1,5 dl sukker
1 egg
14-15 dl hvetemel

Pensling: 
1 egg
1 ss sjokolademelk

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.

Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.

Tips

Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk. 

Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.

Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem.

Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.

Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.

Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM!  😍

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift