Skinny Donuts

Annonse: Apetina

Hei dere!

Mandag igjen og her kommer en ny oppskrift fra meg som er litt sunnere enn vanlig.  Smile 

 

 

Dette er "Skinny Donuts", som er myke, saftige og inneholder gulrot, rosiner, kanel og valnøtter og ostekremglasur. Likevel inneholder hver donut ikke mer enn 143 kcal per stykk. Noe av hemmeligheten er å bytte ut egg med bare eggehvite, smør med skummet kulturmelk og ikke minst at glasuren er laget med sukrinmelis og Apetina Kremost Lett Naturell, som bare inneholder 4 % fett og lite kalorier. I tilegg kommer såklart at disse donutene skal bakes i ovnen og ikke stekes i olje. Donutene inneholder dessuten brunt sukker og en del av hvetemelet er byttet ut med sammalt mel. 

Så her kan du nyte en hverdagsdonut med god samvittighet! 

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 eggehviter
♥ 1,5 dl skummet kulturmelk
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 dl fin, sammalt hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 dl rosiner
♥ 2 dl finrevet gulrot
♥ 25 g valnøtter

Ostekremglasur:
♥ 75 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 1 ss mykt smør
♥ 2 dl sukrinmelis

Pynt:
♥ 25 g valnøtter


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til tykk marengs. Vend inn surmelken.

I en annen bolle blandes hvetemel, fin sammalt hvete, bakepulver og kanel.

Vend det tørre inn i det våte.

Bland så inn rosinene, finrevet gulrot og grovt hakkede valnøtter. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Fin frem et donut-brett og spray det godt med formfett. Fyll formene ved hjelp av to spiseskjeer så de blir ca 2/3 fulle.

Stek donutene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til donutene er gjennomstekte. Avkjøl kakene litt i formen. Bruk så en tynn kniv og løsne donutene forsiktig fra formene før de løftes ut.

 


Jeg synes disse donutene er så gode, så jeg lagde dobbel porsjon denne gangen!  Smile  

 

Pisk (for hånd) kremosten sammen med mykt smør og sukrinmelis. Konsistensen skal bli som en tykk, flytende glasur.

Ta én og én donut og dypp dem halvveis ned i ostekremglasuren.

 

 

La de renne av seg på risten.

 

 

Dryss over fint hakkede valnøtter som pynt.

 

 

 

Nydelig kakebit!

 


Tips:

♥ For å lage donuts som bakes i ovnen trenger du et donut-brett («donut pan» på engelsk), som fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Husk å spraye godt med formfett og ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, ellers eser deigen ut av formene under stekingen og du mister «hullet» i midten av donutene.

♥ Det er viktig at donutene er helt kalde før du dypper dem i ostekremglasuren, ellers kommer glasuren til å smelte.

♥ Donutene smaker aller best samme dag de er laget. De er litt klissete med ostekremglasuren, så det er best å oppbevare dem uten glasur og så dyppe dem i ostekremglasur før servering. Husk da å pakke dem godt inn i plast imens, så de ikke blir tørre. 

 

 

Skålen med ostekremglasur kan oppbevares i kjøleskapet. Donutene er fine å fryse uten ostekremglasur.

 

♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no.

 

 

La deg friste av en Skinny Donut du også!  Smile

 

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Skinny Donuts
Ingredienser

♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 eggehviter
♥ 1,5 dl skummet kulturmelk
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 dl fin, sammalt hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 dl rosiner
♥ 2 dl finrevet gulrot
♥ 25 g valnøtter

Ostekremglasur:
♥ 75 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 1 ss mykt smør
♥ 2 dl sukrinmelis

Pynt:
♥ 25 g valnøtter

Fremgangsmåte

 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til tykk marengs. Vend inn surmelken.

I en annen bolle blandes hvetemel, fin sammalt hvete, bakepulver og kanel.

Vend det tørre inn i det våte.

Bland så inn rosinene, finrevet gulrot og grovt hakkede valnøtter. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Fin frem et donut-brett og spray det godt med formfett. Fyll formene ved hjelp av to spiseskjeer så de blir ca 2/3 fulle. Stek donutene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til donutene er gjennomstekte. Avkjøl kakene litt i formen. Bruk så en tynn kniv og løsne donutene forsiktig fra formene før de løftes ut.

Pisk (for hånd) kremosten sammen med mykt smør og sukrinmelis. Konsistensen skal bli som en tykk, flytende glasur.

Ta én og én donut og dypp dem halvveis ned i ostekremglasuren. La de renne av seg på risten. Dryss over fint hakkede valnøtter som pynt.

Tips

♥ For å lage donuts som bakes i ovnen trenger du et donut-brett («donut pan» på engelsk), som fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Husk å spraye godt med formfett og ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, ellers eser deigen ut av formene under stekingen og du mister «hullet» i midten av donutene.

♥ Det er viktig at donutene er helt kalde før du dypper dem i ostekremglasuren, ellers kommer glasuren til å smelte.

♥ Donutene smaker aller best samme dag de er laget. De er litt klissete med ostekremglasuren, så det er best å oppbevare dem uten glasur og så dyppe dem i ostekremglasur før servering. Skålen med ostekremglasur kan oppbevares i kjøleskapet. Donutene er fine å fryse uten ostekremglasur.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift