Brukere online: 1005
Brukere i dag: 40649
Brukere siste 7 dager: 195803
Annonse: Bærgården
Hei!
Jeg har alltid vært utrolig glad i solbær, og gleder meg til bærsesongen hvert år så jeg kan bake med disse nydelige bærene.
Her har jeg laget en lekker Solbærpai med marengs!
Smaken og fargene på denne paien er fantastisk!
Hvis du bor i nærheten av Oslo, kan du få tak i solbær av beste kvalitet hos Bærgården, som holder til i Sylling i Lier.
I tillegg til solbær, har de nydelige rips, stikkelsbær og bringebær. Du kan bestille bær på telefon 917 96 096 og hente bærene dagen etter.
De har også ferdiglaget saft!
Her kommer oppskrift på deilig Solbærpai med marengs!
Ingredienser:
Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 egg
Solbærfyll:
♥ 5 dl solbær (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,5 dl hvetemel
Marengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 4 ss sukker
Fremgangsmåte:
Paibunn:
Bland mel og sukker. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor.)
Klem deigen utover i en smurt paiform (22 cm i diameter, gjerne med løs kant). Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Prikk bunnen med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten. Alternativt legg over bakepapir og fyll opp med keramiske bakekuler (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 225°C i 10 minutter.
Solbærfyll:
Ha solbær og vann i en kjele.
La blandingen koke opp til bærene har løst seg opp.
Bland mel og sukker og ha i.
La koke opp på nytt under omrøring, slik at du får en grøt.
Avkjøl grøten til den er helt kald og tykk.
Marengs:
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukker og pisk videre til marengs.
Fylling og ferdigstillelse av kaken:
Ta kaken ut av ovnen. Senk varmen til 175°C. Avkjøl kaken litt og fjern forsiktig aluminiumsfolien (eller bakepapiret og de keramiske bakekulene).
Ha solbærfyllet i formen.
Dekk over med marengsen.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 175°C i ca. 12-15 minutter.
La kaken avkjøles før servering.
Så herlig fargekontrast på denne kaken her!
Tips:
♥ Det går fint å bruke frosne solbær i fyllet, så dette er en kake du kan lage hele året, ikke bare på sommeren.
♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av paien under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kanten. Samme effekt får du dersom du alternativt dekker over paibunnen med et stykke bakepapir og fyller opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner).
♥ Solbær kan byttes ut med rips eller stikkelsbær.
♥ Du kan gjerne steke klar paibunnen dagen i forveien. Det går også fint å koke ferdig solbærfyllet. Dekk til med plast og la det stå kjølig til dagen etter. Marengsen bør piskes rett før du har den på kaken.
♥ Kaken bør avkjøles før servering for at fyllet ikke skal være for bløtt. Kaken smaker best samme dag den er ferdiglaget.
Kos deg med en herlig Solbærpai med marengs!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 egg
Solbærfyll:
♥ 5 dl solbær (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,5 dl hvetemel
Marengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 4 ss sukker
Paibunn:
Bland mel og sukker. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor.)
Klem deigen utover i en smurt paiform (22 cm i diameter, gjerne med løs kant). Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Prikk bunnen med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten. Alternativt legg over bakepapir og fyll opp med keramiske bakekuler (se tips). Stek paibunnen midt i ovnen ved 225°C i 10 minutter.
Solbærfyll:
Ha solbær og vann i en kjele. La blandingen koke opp til bærene har løst seg opp. Bland mel og sukker og ha i. La koke opp på nytt under omrøring, slik at du får en grøt. Avkjøl grøten til den er helt kald og tykk.
Marengs:
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukker og pisk videre til marengs.
Fylling og ferdigstillelse av kaken:
Ta kaken ut av ovnen. Senk varmen til 175°C. Avkjøl kaken litt og fjern forsiktig aluminiumsfolien (eller bakepapiret og de keramiske bakekulene).
Ha solbærfyllet i formen. Dekk over med marengsen.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 175°C i ca. 12-15 minutter.
La kaken avkjøles før servering.
♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av paien under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kanten. Samme effekt får du dersom du alternativt dekker over paibunnen med et stykke bakepapir og fyller opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner).
♥ Solbær kan byttes ut med rips eller stikkelsbær.
♥ Du kan gjerne steke klar paibunnen dagen i forveien. Det går også fint å koke ferdig solbærfyllet. Dekk til med plast og la det stå kjølig til dagen etter. Marengsen bør piskes rett før du har den på kaken.
♥ Kaken bør avkjøles før servering for at fyllet ikke skal være for bløtt. Kaken smaker best samme dag den er ferdiglaget.
Skriv ny kommentar