Brukere online: 161
Brukere i dag: 1078
Brukere siste 7 dager: 195595
Hei!
Det er helg - og hva med å slå til med en supergod kake med sjokoladekrem?
"White Cake" er en populær, amerikansk kake som kjennetegnes av at den lages med masse eggehviter. Kaken blir lys i fargen og veldig myk og saftig. Jeg tilsetter vaniljeekstrakt slik at kaken får god vaniljesmak. Inni og utenpå kaken har jeg brukt en lys sjokoladekrem, som harmonerer veldig godt med kakebunnen.
Ingredienser:
White Cake:
♥ 350 g smør
♥ 1 egg
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 8 eggehviter
♥ 500 g sukker
Lys sjokoladekrem:
♥ 400 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ss sterk, kald kaffe
♥ 3 ss melk
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 kg melis
Fremgangsmåte:
White Cake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med egget. Sikt mel, maisenna og bakepulver. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med fløten og vaniljeekstrakt. Rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Pisk eggehvitene til stivt skum i en annen bolle. Tilsett sukker gradvis og pisk videre til blank marengs.
Bland marengsen inn i kakedeigen.
Fordel deigen i 3 former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn ut overflaten.
Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 180 °C i 20–25 minutter, til de er gjennomstekte.
Avkjøl bunnene helt før du tar dem ut av formene. Dra av bakepapiret på undersiden.
Lys sjokoladekrem:
Pisk romtemperert, mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen. Pisk en stund, slik at sjokoladekremen blir lett og luftig i konsistensen.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
Tips:
♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, for kaken er såpass myk i konsistensen at den kan være vanskelig å dele. Pass på at det blir like mye deig i hver av form slik at kakebunnene blir ca like tykke (jeg pleier å veie kakeformene med deig for å få til dette). Har du ikke tre kakeformer, går det fint å steke en kakebunn av gangen og bruke samme form.
♥ Kaken holder seg god i et par dager. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Denne kaken er også fin å fryse!
Dette er en sånn mild, myk og god kake som alle liker!
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
White Cake:
♥ 350 g smør
♥ 1 egg
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 8 eggehviter
♥ 500 g sukker
Lys sjokoladekrem:
♥ 400 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ss sterk, kald kaffe
♥ 3 ss melk
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 kg melis
White Cake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med egget. Sikt mel, maisenna og bakepulver. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med fløten og vaniljeekstrakt. Rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Pisk eggehvitene til stivt skum i en annen bolle. Tilsett sukker gradvis og pisk videre til blank marengs. Bland marengsen inn i kakedeigen.
Fordel deigen i 3 former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn ut overflaten. Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 180 °C i 20–25 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl bunnene helt før du tar dem ut av formene. Dra av bakepapiret på undersiden.
Lys sjokoladekrem:
Pisk romtemperert, mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen. Pisk en stund, slik at sjokoladekremen blir lett og luftig i konsistensen.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, for kaken er såpass myk i konsistensen at den kan være vanskelig å dele. Pass på at det blir like mye deig i hver av form slik at kakebunnene blir ca like tykke (jeg pleier å veie kakeformene med deig for å få til dette). Har du ikke tre kakeformer, går det fint å steke en kakebunn av gangen og bruke samme form.
♥ Kaken holder seg god i et par dager. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Denne kaken er også fin å fryse!
1 kommentar
Her måtte jeg bruke dobbel
Her måtte jeg bruke dobbel tid (40 min) for at kaken skulle bli gjennomstekt, selv om jeg brukte rund form 24 cm i diameter, 180 grader og stekte kakene hver for seg.
Skriv ny kommentar