I dag har det vært Halloween, og jeg må jo bare si det jeg sier hvert år på denne tiden, og det er at Halloween virkelig ikke er noe for meg. Jeg synes det meste er enten ekkelt eller bare veldig dumt.
Men svart konfektkake som får fargen av kaffe, mørk sjokolade og lakris - DET er helt greit!
Oppskriften er basert på konfektkaken som heter "Black Magic" her på Det søte liv, som har vært veldig populær i mange år. Kaken har en helt spesiell konsistens som skyldes at den ikke inneholder noe hvetemel.
Denne gangen har jeg gitt kaken lakrissmak ved å bruke smeltet Nero i deigen. Nero er en myk lakrissjokolade, som jeg synes er kjempegod, men du kan også bruke annen type hvis du vil. I tillegg har jeg pyntet med lakrisbåter, lakrissnurrer og punsjeknapper.
Konfektkaken blir bløt, søt og klissete, og smaker fantastisk sammen med pisket fløtekrem.
Er det noe som er populært å bake på høsten (i tillegg til eplekaker da), så er det gulrotkake!
Denne spennende varianten inneholder revet squash i tillegg til revet gulrot. Squashen kjenner man i grunnen ikke smaken på i det hele tatt, men gjør gulrotkaken ekstra saftig. Det er dermed ingen grunn til å la seg skremme... Kaken inneholder i tillegg brunt sukker, krydder, valnøtter og rosiner og dekkes med deilig ostekrem.
For å få frem de fine fargekontrastene pyntet jeg denne kaken med spiraler av squash og gulrot. Til dette brukte jeg en Westmark Spiromat Frukt- og Grønnsaksskjærer som fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken (hvor det for øvrig finnes frukt- og grønnsaksskjærere i en rekke varianter, se HER). Det er samme redskap man bruker for å lage grønnsaksspagetti, som er så populært for tiden.
Jeg synes resultatet ble skikkelig artig, og det ble ikke noe problem å få oppmerksomheten til gjestene da jeg satte kaken på bordet!
Brunt sukker, plommer og kanel i kakerøren, i tillegg til smuldredeigen på toppen som lages med både krydder, brunt sukker og hasselnøtter, gjør at denne plommekaken blir rustikk og spennende. En perfekt kake å nyte på høsten!
Jeg starter opp ny uke her på Det søte liv med en enkel, superlettvint Smuldrepai, der jeg har brukt et utvalg av høstens søte, deilig frukter: plommer, epler og pærer.
Jeg bruker valnøtter i smuldredeigen fordi jeg er så glad i valnøtter, men du må gjerne sløyfe nøttene hvis du foretrekker det - eller bytte dem ut med havregryn.
Ja, nå begynner dagene jammen meg å bli mørkere dere, og da gjelder det å hygge seg innendørs så godt man kan. Det er ikke så mye som skal til for å få opp stemningen i hverdagen. - Noen nystekte, myke Havrecookies med hvit, mørk og lys kokesjokolade for eksempel...
Det fine med disse deilige havrecookiesene er ikke bare at de inneholder trippelt opp med herlig, ekte kvalitetssjokolade; de er også kjempelettvinte og raske å lage! Masse havregryn gjør cookiesene mettende og mye sunnere enn ferdigkjøpte kjeks, så dette er cookies som du og familien kan kose dere med selv i ukedagene.
Den 17. oktober feires epledagen, og derfor må det så klart bli eplekake på bloggen her i dag!
Eplekaker kan jo varieres i det uendelige og du finner mange, mange varianter her på Det søte liv: HER er 56 av dem...
I dag kommer jeg med en ny type eplekake som inneholder ett revet eple i fyllet. Kaken er lett å lage og kefir i deigen gjør kaken myk og saftig. Serveres med krem!
Kaken ligner på en eplekake av utseende, og fremgangsmåten er også omtrent den samme, bortsett selvfølgelig fra at du bruker nektarinbåter i stedet for eplebåter.
Server kaken gjerne med pisket krem eller vaniljeis, så blir den ekstra god!
Jeg er vel hjemme i Norge igjen og veldig klar for å bake masse fremover!
Her kommer noen deilige Bringebærmuffins med vaniljekrem som er veldig lettvinte å lage fordi deigen bare skal røres raskt sammen. Du kan bruke hjemmelaget vaniljekrem - eller ferdigkjøpt hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.
Ja, nå er det en god stund siden forrige innlegg. Denne bloggepausen har vært svært så ufrivillig, og skyldes at jeg presterte å glemme igjen pc'en min i sikkerhetskontrollen da jeg mellomlandet i London på vei hjem fra Madrid i forrige uke.
Tilfeldigvis og heldigvis skulle jeg til London igjen denne helgen og fant igjen pc'en min i går. Lykke!
Det har blitt en del reising i det siste, og uansett om det er jobb- eller ferieturer jeg er på, får jeg med meg lokale kakespesialiteter fra det landet jeg besøker. Inspirasjonen tar jeg med meg hjem, og jeg synes det er virkelig gøy å gjenskape utenlandske kaker på kjøkkenet mitt hjemme i Norge.
Frankrike er selvfølgelig også et land jeg er veldig glad i, og i dag vil jeg gi dere oppskriften på en klassisk, fransk formkake!
"Quatre quarts" betyr vel noe sånt som "4 ganger en kvart", og sier noe om ingrediensene i denne kaken. (En parallell som er minst like klassisk er engelsk "Pound Cake", som jeg skal lage en annen gang.) Så lenge du bruker råvarer av god kvalitet, trengs ingen andre smakstilsetninger. Jeg brukte godt, salt setersmør og økologiske egg, og formkaken ble fantastisk saftig og god. Et annet triks for å få herlig konsistens på kaken, er å piske eggehviter og eggeplommer for seg. Til det brukte jeg en super håndmikser fra Dualit som fås kjøpt i nettbutikken til bakerenogkokken.no.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: