Brukere online: 2194
Brukere i dag: 36591
Brukere siste 7 dager: 196792
I dag har det vært Halloween, og jeg må jo bare si det jeg sier hvert år på denne tiden, og det er at Halloween virkelig ikke er noe for meg. Jeg synes det meste er enten ekkelt eller bare veldig dumt.
Men svart konfektkake som får fargen av kaffe, mørk sjokolade og lakris - DET er helt greit!
Oppskriften er basert på konfektkaken som heter "Black Magic" her på Det søte liv, som har vært veldig populær i mange år. Kaken har en helt spesiell konsistens som skyldes at den ikke inneholder noe hvetemel.
Denne gangen har jeg gitt kaken lakrissmak ved å bruke smeltet Nero i deigen. Nero er en myk lakrissjokolade, som jeg synes er kjempegod, men du kan også bruke annen type hvis du vil. I tillegg har jeg pyntet med lakrisbåter, lakrissnurrer og punsjeknapper.
Konfektkaken blir bløt, søt og klissete, og smaker fantastisk sammen med pisket fløtekrem.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 1 dl sterk kaffe
♥ 5 stk Nero lakrissjokolade (à 40 gram, se tips)
♥ 2 dl sukker
♥ 4 egg
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ lakrisbåter (+lakrissnurrer og punsjeknapper)
Servering:
♥ 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Smelt smør, kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Hakk opp Nero-sjokoladene i små biter og ha også disse i kjelen. Etter noen minutter vil de også begynne å smelte, men det gjør ikke noe om det er noen lakrisbiter igjen i røren.
Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp.
Hell deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 1 time.
Avkjøl kaken helt i formen, og la den helst stå i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Skikkelig mørk konfektkake!
Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt over vannbad eller i mikroen) og smør den over toppen av kaken. Pynt med lakrisbåter.
Server kaken med pisket krem.
Jeg synes også at noen punsjeknapper smakte digg til denne kaken!
Tips:
♥ I denne kaken har jeg brukt 5 stk Nero lakrissjokolader.
En Nero veier omtrent 40 gram og består av myk, søt lakris som er dekket med et tynt lag mørk sjokolade.
♥ Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder hvetemel.
♥ Det er veldig lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet til neste dag mens den fortsatt er i formen. Kaken vil være bløt når den tas ut av ovnen, men den stivner etter å ha stått i kjøleskapet over natten, og blir da lett å få ut av formen.
♥ Merk at denne kaken blir nokså klissete på undersiden når du drar av bakepapiret, og hele kaken vil dessuten være seig og litt klissete i konsistensen. Vil du ha mindre søt kake, er det bare å redusere noe på sukkermengden. Er du en søtmons som meg, synes du dette er digg, men det er greit med små kakestykker av gangen og pisket krem ved siden av...
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, og som sagt gjerne med pisket krem ved siden av.
♥ Se også oppskrift på en enda mørkere variant av samme type kake: Bocca Nero, eller se lavkarbovarianten Black Sunday.
Farlig fristelse...
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 1 dl sterk kaffe
♥ 5 stk Nero lakrissjokolade (à 40 gram, se tips)
♥ 2 dl sukker
♥ 4 egg
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ lakrisbåter (+lakrissnurrer og punsjeknapper)
Servering:
♥ 3 dl kremfløte
Smelt smør, kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Hakk opp Nero-sjokoladene i små biter og ha også disse i kjelen. Etter noen minutter vil de også begynne å smelte, men det gjør ikke noe om det er noen lakrisbiter igjen i røren.
Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp.
Hell deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 1 time.
Avkjøl kaken helt i formen, og la den helst stå i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt over vannbad eller i mikroen) og smør den over toppen av kaken. Pynt med lakrisbåter.
Server kaken med pisket krem.
♥ En Nero veier omtrent 40 gram, og består av myk, søt lakris som er dekket med et tynt lag mørk sjokolade.
♥ Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder hvetemel.
♥ Det er veldig lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet til neste dag mens den fortsatt er i formen. Kaken vil være bløt når den tas ut av ovnen, men den stivner etter å ha stått i kjøleskapet over natten, og blir da lett å få ut av formen.
♥ Merk at denne kaken blir nokså klissete på undersiden når du drar av bakepapiret, og hele kaken vil dessuten være seig og litt klissete i konsistensen. Vil du ha mindre søt kake, er det bare å redusere noe på sukkermengden. Er du en søtmons som meg, synes du dette er digg, men det er greit med små kakestykker av gangen og pisket krem ved siden av...
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, og som sagt gjerne med pisket krem ved siden av.
6 kommentarer
Jeg bare elsker lakris og
Jeg bare elsker lakris og Nero, så denne skal jeg lage. Helt fantastisk!!!!!
Tack för att du gör min diet
Tack för att du gör min diet så mycket lättare! Haha :-)
Hei! Jeg har fryktelig lyst
Hei! Jeg har fryktelig lyst til å lage denne kaken til en lakriselskende venninne av meg. Men hun har en sykdom som gjør at hun er allergisk mot melkeprotein, blant mye annet. Er dog kun melkeproteinet her jeg ser at hun vil reagere på. Vanlig kokesjokolade og smør er lett å erstatte, men vet du om det finnes noe vegansk/melkefritt alternativ til Nero lakrissjokolade?
Eventuelt om jeg kan erstatte lakrissjokoladen med mer sjokolade + lakrispulver?
Takk!
Hei!
Hei!
Hva gjør jeg npr min form er 22 cm?
Finst det noe annet en kan
Finst det noe annet en kan bruke enn Nero sjokolade? Den er umulig å oppdrive her jeg bor :(
Hei! Hvor lenge tenker du at…
Hei!
Hvor lenge tenker du at kaken holder seg i kjøleskap? :)
Takk for herlig oppskrift!
Kine
Skriv ny kommentar