Squash- og gulrotkake

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei folkens!

Er det noe som er populært å bake på høsten (i tillegg til eplekaker da), så er det gulrotkake!

Denne spennende varianten inneholder revet squash i tillegg til revet gulrot. Squashen kjenner man i grunnen ikke smaken på i det hele tatt, men gjør gulrotkaken ekstra saftig. Det er dermed ingen grunn til å la seg skremme... Smile   Kaken inneholder i tillegg brunt sukker, krydder, valnøtter og rosiner og dekkes med deilig ostekrem. Yum 

For å få frem de fine fargekontrastene pyntet jeg denne kaken med spiraler av squash og gulrot. Til dette brukte jeg en Westmark Spiromat Frukt- og Grønnsaksskjærer(link is external) som fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken(link is external). Det er samme redskap man bruker for å lage grønnsaksspagetti, som er så populært for tiden.

Frukt- og grønnsaksskjærere finnes for øvrig i en rekke andre, smarte varianter også, se kategorien du finner HER(link is external) hos Bakeren og kokken(link is external).

 

 

Jeg synes resultatet ble skikkelig artig, og det ble ikke noe problem å få oppmerksomheten til gjestene da jeg satte kaken på bordet!

 

 

Vi ble enige om at dette var en kjempegod kake!  Smile

 

 

Ingredienser:

4 egg
2,5 dl matolje
2 dl brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
4 ts kanel
0,5 ts muskat
1 ts natron
1 ts bakepulver
600 g hvetemel
250 g squash
450 g gulrot
200 g valnøtter
250 g rosiner (gjerne lyse)

Ostekrem:
100 g smør
200 g kremost
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
100 g squash
100 g gulrot

 

Fremgangsmåte:

Ha egg, olje og brunt sukker i en bolle. Visp blandingen tykk og luftig. Tilsett vanilje, krydder, bakepulver og natron og bland godt. Rør så inn hvetemelet. Deigen skal nå være temmelig tykk, men den blir tynnere igjen når man tilsetter revet squash og gulrot.

Riv squash og gulrøttene fint og bland inn i deigen, og ha så i hakkede valnøtter og rosiner til slutt.

Fordel deigen utover en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time, til kaken er gyllen og gjennomstekt. La kaken bli helt avkjølt før den løftes ut av langpannen og over på et passende fat.

Til ostekremen piskes romtemperert smør sammen med kremost, melis og vanilje.

Hvis du vil pynte kaken slik jeg har gjort her, trenger du en grønnsaksskjærer som lager spiraler.

Jeg brukte som sagt Westmark Spiromat Frukt- og Grønnsaksskjærer (link is external)som man enkelt kan lage både spiraler, spagetti-strimler og ringer med.

 

 

Jeg presset squashen inntil skjæreplaten og festet deretter sveivehåndtaket.

 

 

Så er det bare å sveive rundt og man får artige spiraler.

 

 

 

Gjenta med gulroten.

 

 

For å lage ringer eller strimler, er det bare å skifte ut skjæreplaten.

 

 

Bre ostekremen over kaken.

 

 

Pynt kaken med squash- og gulrotspiralene, og kaken er klar!  Smile chrome  

 

Feststemt Squash- og gulrotkake!  Smile 

 

Tips:

Vær nøye på at du bruker matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Angitt mengde squash og gulrot er renset vekt, dvs at gulrøttene er skrelt. Squashen trenger man ikke å skrelle.

Jeg brukte her lyse sultanarosiner, men det går helt greit å bruke vanlige, mørke rosiner i stedet.

Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. Hvis du vil pynte kaken med squash- og gulrotspiraler som jeg har gjort her, bør du servere kaken samme dag eller skifte ut spiralene hvis du serverer kaken på nytt igjen senere, så pynten ser fresh ut.

 


Fabelaktig og kjempegod høstkake!

 



Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no(link is external), en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her (link is external)og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Squash- og gulrotkake
Ingredienser

4 egg
2,5 dl matolje
2 dl brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
4 ts kanel
0,5 ts muskat
1 ts natron
1 ts bakepulver
600 g hvetemel
250 g squash
450 g gulrot
200 g valnøtter
250 g rosiner (gjerne lyse)

Ostekrem:
100 g smør
200 g kremost
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
100 g squash
100 g gulrot

Fremgangsmåte

Ha egg, olje og brunt sukker i en bolle. Visp blandingen tykk og luftig. Tilsett vanilje, krydder, bakepulver og natron og bland godt. Rør så inn hvetemelet. Deigen skal nå være temmelig tykk, men den blir tynnere igjen når man tilsetter revet squash og gulrot.

Riv squash og gulrøttene fint og bland inn i deigen, og ha så i hakkede valnøtter og rosiner til slutt.

Fordel deigen utover en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time, til kaken er gyllen og gjennomstekt. La kaken bli helt avkjølt før den løftes ut av langpannen og over på et passende fat.

Til ostekremen piskes romtemperert smør sammen med kremost, melis og vanilje.

Hvis du vil pynte kaken slik jeg har gjort her, trenger du en grønnsaksskjærer som lager spiraler.

Bre ostekremen over kaken og pynt med squash- og gulrotspiraler før servering.

Tips

Vær nøye på at du bruker matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Angitt mengde squash og gulrot er renset vekt, dvs at gulrøttene er skrelt. Squashen trenger man ikke å skrelle.

Jeg brukte her lyse sultanarosiner, men det går helt greit å bruke vanlige, mørke rosiner i stedet.

Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. Hvis du vil pynte kaken med squash- og gulrotspiraler som jeg har gjort her, bør du servere kaken samme dag eller skifte ut spiralene hvis du serverer kaken på nytt igjen senere, så pynten ser fresh ut.

2 kommentarer

Dette var kompakte greier gitt. Fulgte oppskriften slavisk, og kakedeigen oppførte seg mer som murermørtel. Dette var langt fra de nydelige gulrotkakene jeg pleier å lage. Prøvde igjen, med samme resultat. Sjekket på nettet på andre gulrotkake-oppskrifter, og da skulle det være mye mer olje. Hadde bare en skvett igjen og erstattet oljen med kefir med mye finere konsistens som resultat. Kaka smaker nydelig den, fint om du justerer oppskriften så at ikke andre blir skuffet - bildene gir inntrykk av at den er luftig og supersaftig...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift