Det er endelig fredag og her skal du få et nydelig tips på hvordan du kan gjøre noe ekstra ut av helgefrokosten:
Ved å erstatte hvetemel med havremel i pannekakerøren, får du grove, sunne havrepannekaker, som gjerne kan spises til frokost!
Min favoritt er å servere havrepannekakene med tykk, gresk yoghurt, lønnesirup og pekannøtter. Mmm... Pannekakene er også kjempegode med syltetøy og bær - gjerne hjemmelaget syltetøy som jeg har brukt her.
For å få perfekte pannekaker, kan jeg forresten anbefale å anskaffe deg en skikkelig pannekakepanne! Jeg har her testet pannekakepannen fra det franske kvalitetsmerket de Buyer som du får kjøpt HER i nettbutikken til Bakeren og kokken. Dette er en ekte fransk restaurantstekepanne i karbonstål som blir bedre jo mer den brukes. Dette er altså utstyr som finnes i proffe, franske kjøkken! Stekepannen har perfekt pannekakestørrelse og fordeler varmen godt slik at pannekakestekingen går som en lek!
Det har min vært - mye takket være denne deilige kaken!
Dette er myke kanelkakebunner som jeg har satt sammen med hjemmelaget vaniljekrem og eplekompott. Hele kaken er deretter dekket med en nydelig mascarponekrem som smaker vanilje, og et kaneldryss.
Mmmmm... virkelig en nytelse av nydelige, milde smaker som passer veldig godt sammen. Og det trenger slett ikke å være fest for å kose seg med denne kaken.
Det vakre fatet du ser på bildet med tilhørede asjetter, skåler og krus er i dus grønnfarge og passer perfekt til høstens kaker. Serviset er fra serien "IMK" (som står for In my Kitchen") og fås kjøpt til meget gunstige priser i nettbutikken til Adlibris.no, som for øvrig har utrolig mye flott i kategorien for Kjøkken og servering.
Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!
Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. "Brunostkrem" høres kanskje litt gammeldags ut, og som hentet rett ut fra bondelandet, men legg fordommer til side og prøv!
Konseptet kjøleskapsgrøt går ut på at man rører raskt sammen ingrediensene på kvelden og setter i kjøleskapet over natten, så har man en deilig grøt til frokost morgenen etter.
For mange skolebarn har dette også vært den siste feriehelgen. På mandag er det slutt på skoleferien og det er igjen tid for lekser og smøring av matpakker. Men la oss nå sørge for at hverdagene blir hyggelige og smakfulle, de også!
Kneippbrødet er basert på sammalt hvetemel og er vel det mest tradisjonelle matpakkebrødet her i Norge. Hvor grovt man liker brødet er selvfølgelig en smaksak. Jeg har tidligere laget en nokså "snill" variant, se oppskrift på Mykt kneippbrød. Her kommer en annen og grovere variant som jeg har kalt Grovt kneippbrød, og som også er veldig godt.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: