Jeg tok meg en ukes rolig juleferie og har virkelig fått slappet av og summet meg etter det hektiske året som har vært, men nå er jeg igang igjen med stor entusiasme!
Nyttårsaften står for tur, og jeg har vel alltid vært litt barnslig begeistret for nyttårsaften... Ikke nødvendigvis fordi jeg har så store forventninger til festen, men jeg elsker å se på fyrverkeri og så liker jeg veldig godt å "gjøre opp status" for året som har vært og å lage noen mål for det kommende året. Nyttårsaften får meg til å løfte blikket og se livet i perspektiv, gjerne for en større periode enn ett år også; hva har gått bra, hva har jeg lært, hva er jeg stolt over, har jeg prioritert riktig, hva burde jeg endre...?
I et slikt perspektiv henter jeg også frem denne marsipankaken, som jeg lagde for første gang til min mors begravelse for 10 (snart 11) år siden (jeg publiserte oppskriften noen måneder senere, se HER). For en fantastisk fin mamma jeg hadde! Sorgen er borte, men man slutter ikke å være glad i de man er glad i - det er en sikker lærdom jeg har fått.
Nå har jeg pyntet denne deilige kaken til nyttårsfest med hvitt marsipanlokk, hjemmelaget kaffekonfekt og glitter i sølv og gull! Utstyret jeg har brukt til både kake, marsipanen og konfekten, finner du i nettbutikken til Bakeren og kokken, hvor det for tiden pågår et GIGANTISK ROMJULSSALG! Få det med deg, det er utrolig praktisk å handle kjøkkenting på nett, og hos Bakeren og kokken kan du være sikker på at både utvalget og kvaliteten er på topp!
Dette er en "voksen" marsipankake, med nokså kraftig kaffesmak. Kaken er veldig enkel siden den bare består av sukkerbrød, kaffekrem og marsipanlokk, men kombinasjonen er så god at dette fortsatt er en av mine favorittkaker!
Marengskaken Pavlova finner du i mange varianter her på Det søte liv.
Pavlovakrans er en dekorativ variant, som er er like enkel å lage som den klassiske, runde typen!
Du kan selvfølgelig toppe marengskaken med det du ønsker. Til jul synes jeg det blir vakkert å holde det i hvitt og rødt, så jeg har brukt pisket fløtekrem og en blanding av bringebær, rips, tranebær og granateplekjerner. I tillegg har jeg lagt på noen hvite marengstopper og så dekket over det hele med et kraftig melisdryss så det ser ut som at det ligger snø oppå kaken.
Risboller er en favoritt til jul! Jeg vet imidlertid at mange liker best å lage Risboller uten delfiafett.
Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.
På denne tiden for 5 år siden feiret jeg kake nr 3000 her på Det søte liv (og tenk, nå er antallet godt over 4000!! ). Jeg markerte anledningen med Ostekake med pasjonsfrukt, der jeg brukte den nydelige dessertsausen Passionfruit Dessert Glaze som jeg hadde kjøpt hos Lille Special i Fredrikstad.
Kaken slo an umiddelbart, og jeg har ikke tall på alle henvendelsene jeg har fått om denne pasjonsfruktsausen, som jeg har henvist videre til Lille Special. Denne dessertsausen har vært en favoritt hos meg i alle disse årene (den er fantastisk å helle over vaniljeiskrem!), og for kort tid siden ble jeg kontaktet av Lille Special som kunne fortelle meg at de har fått nettbutikk! Jippi til meg og alle andre som nå kan bestille nydelig pasjonfruktsaus på nett og få den sendt hjem til seg uansett hvor man bor i landet!
Med en så god dessertsaus er det utrolig mye godt man kan lage. Jeg har her eksperimentert meg frem til en pasjonsfruktfromasjkake, som jeg ble utrolig fornøyd med .. Jeg brukte en myk kransekakebunn under fromasjen og toppet med samme type tynt lag pasjonsfruktgelé som jeg brukte på ostekaken.
Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet!
Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg.
Dette er en myk og deilig kake, som gir varme når det er kald vinter ute.
Kakebunnene lages med lønnesirup og brunt farinsukker, og får fantastisk smak og konsistens. Kaken fylles med en ostekrem som også inneholder lønnesirup og brunt farinsukker.
Som herlig kontrast til den myke kaken har jeg lagt knasende valnøtter på toppen, som jeg har karamellisert i lønnesirup.
Til Luciadagen er det jo Lussekatter som gjelder, men lag gjerne en deilig kladdkake med safran i tillegg. Kaken er utrolig lettvint og rask å lage!
En kladdkake skal bli bløt og litt "kladdete" i konsistensen og lages vanligvis med mørk sjokolade. Her er i stedet en lys julevariant med hvit sjokolade, som i tillegg altså smaksettes med safran og appelsin. Server gjerne pisket krem ved siden av.
En nydelig kake som passer veldig godt til adventstiden.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: