Da jeg forleden lagde Angel Food Cake fikk jeg mange eggeplommer til overs, og de brukte jeg da til å lage denne nydelige Gullkaken med sitron i langpanneversjon.
Virkelig perfekt kake å lage når du lurer på hva du skal gjøre med 12 eggeplommer!
Kaken er enkel, men blir supersaftig og veldig smakfull!
Gullkake (eller Gullbrød som jeg har kalt det når kaken er bakt i brødform), er super å lage dersom du har mange eggeplommer til overs, for eksempel etter at du har laget en Pavlova.
Kaken lages med mange eggeplommer, smør og kremfløte, som gjør formkaken veldig myk og mektig på smak, selv om den er enkel.
Her har jeg smaksatt kaken med sitron og pyntet med sitronglasur, og det ble perfekt!
Har du noen brune bananer på kjøkkenbordet, er du skikkelig heldig, for da kan du bake verdens deiligste bananbrød!
Det er viktig å bruke svært modne bananer for at banansmaken skal komme godt frem i kaken. I tillegg har jeg blandet sjokoladebiter og hakkede valnøtter i deigen, som jeg synes er nydelig.
Bananbrødet blir ekstra stilig å se på dersom man deler en hel banan på langs og legger de halve bananene på toppen av kaken!
Så ble det omsider min tur å teste ut å lage en Enhjørningkake (Unicorn Cake), som har vært populær så lenge - spesielt til barnebursdager.
Dette var gøy, og slett ikke vanskelig!
Jeg skal forklare deg grundig steg for steg hvordan du går frem, og alt utstyret du trenger finner du i nettbutikken til Slikkepott.no. Der har de til og med satt sammen produktpakker, spesielt tilpasset til denne kaken, og med ekstra gunstig pris! Du kan enten velge stor pakke, eller liten pakke dersom du har en del utstyr fra før. Og selvsagt kan du plukke enkeltprodukter som jeg linker til underveis, og bytte ut farger som du selv ønsker.
Man kan i grunnen pynte de fleste kaker som en Enhjørningkake (Unicorn Cake), men det kan være en fordel at kaken er av den litt stabile typen slik at pynten holder seg på plass. Jeg har her laget en supergod kake med fire lag bestående av vaniljekakebunner og sjokoladekakebunner og superdeilig, hvit sjokoladekrem.
Sarah Bernhard i langpanne har blitt en skikkelig kakeklassiker i Norge. I stedet for å lage Sarah Bernhard-kakene enkeltvis, kan man her på en effektiv måte og uten særlig strev få mange, deilige kakebiter med akkurat de samme gode smakene.
Denne versjonen har ekstra mye sjokoladekrem og glasur, som gjør den ekstra god!
Dette er en slik sjokoladekake som er ideell å lage hvis du plutselig er veldig sugen på noe kjempegodt!
Sjokoladekaken inneholder en god del sukker, og dette gir kaken en helt spesiell og deilig konsistens. Kaken blir litt seig på overflaten og får en myk og klissete indre kjerne. Kaken inneholder kun standardingredienser som de fleste har i skapet, er svært rask å lage og smaker vidunderlig!
Havregrøt er noe av det sunneste man kan spise! I dag vil jeg vise dere hvordan man kan oppgradere den tradisjonelle varianten til en trendy, spennende, ovnsbakt versjon, som også kan lages i porsjonsstørrelser. Kjekt når man vil variere smak og topping etter humør og dagsform!
Jeg vil dessuten presentere dere for en ny type erstatning for sukker, som er helt fantastisk!
NorSweet er et nytt, norskprodusert og 100% naturlig søtningsprodukt, som lages med utgangspunkt i fermentert mais. I tillegg inneholder NorSweet ekstrakt fra steviaplanten og glukose utvunnet fra soyabønner. Produktet er godt på smak og kan brukes i akkurat samme mengdeforhold som vanlig sukker, selv om det er så å si uten kalorier! NorSweet kan brukes av diabetikere og alle andre som av ulike grunner enten må eller ønsker å unngå sukker.
NorSweet finnes som hvitt og brunt sukker, og dessuten i 5 ulike smaksvarianter.
Her kommer en grunnoppskrift på bakt havregrøt i porsjonsstørrelse, som jeg brukt som utgangspunkt for å lage 6 sukkerfrie varianter. Jeg har eksperimentert med å bruke NorSweet i ulike smaker i kombinasjon med forskjellige toppinger.
I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.
Noen som har fått med seg at 8. april er den offisielle norske kakedagen? Vel, her på Det søte liv er hver dag en god dag for å spise kake! Og gjerne en skikkelig deilig festkake!
Dette er en fantastisk festkake med myk mandelbunn og to lag luftig fromasj. Det ene laget har mild smak av eggelikør og det andre av jordbær. En nydelig kombinasjon!
Kaken er pyntet med et marsipanbånd langs kanten og med hvit sjokoladestrøssel på toppen i tillegg til noen sjokoladekuler med gullskimmer.
Denne festkaken kan du lage klar i forkant og oppbevare i fryseren frem til serveringsdagen.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5263 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: