Mazarinkake er en myk og saftig mandelkake som lages med marsipan i deigen. Grovt hakkede hasselnøtter gir herlig smak og crunch. Kaken inneholder revet limeskall og dynkes med limesirup etter steking, som gjør den saftig, og glaseres dessuten med en lekker limeglasur.
Hvis du vil kose deg med noe skikkelig godt denne søndagen, kan jeg anbefale deg å lage en deilig Focaccia som toppes med fersk mozzarella og god spekeskinke! Dette blir nærmest som en herlig Foccaccia-pizza!
Smaker fantastisk nystekt, særlig mens osten fortsatt er bløt og smeltet! Også biter du får til overs er herlige å dele på midten og fylle med salat til lunsj.
Jeg har her stekt focacciaen i en langpanne roaster fra Scanpan, som måler 24 X 35 cm. Den er altså litt større enn en vanlig, liten langpanne og har høyere kanter. (Se tipsfeltet for omregning av oppskriften til vanlig, liten langpanne på 20 x 30 cm.) I forbindelse med 16-årsjubileet til nettbutikken Bakeren og kokken, kan du nå kjøpe denne supre formen og mange andre produkter fra Scanpan med 35 % rabatt ved bruk av koden 35KALAS, se link til roasteren HER. Dette er veldig anvendelige produkter med fantastisk kvalitet! Tilbudet varer ut oktober, eller så langt lageret rekker. På min instagram kristine_lifeissweet deler jeg i dag dessuten ut en gratis Scanpan roaster!
Pumpkin Spice (også kalt for Pumpkin Pie Spice) er en herlig krydderblanding som ofte brukes i amerikansk gresskarpai.
Krydderblandingen er kjekk å lage klar på forhånd slik at du enkelt kan ta deg et par teskjeer krydder hvis du for eksempel impulsivt vil lage deg en deilig Pumpkin Spice Latte.
Krydderet er også fint å blande i deigen når du lager cookies, kakebunner eller kremer med kryddersmak.
"Jakob" er en klassiker fra ærverdige Samson bakeri. Kaken er en myk formkake med vanilje og rosiner og en anelse rom, som serveres som store muffinser med bølgete kant. Et annet kjennetegn ved fasongen er at muffinsene har en topp på midten.
Dette er ikke originaloppskriften, men et forsøk på å lage en lignende kake. Muffinsene blir saftige og smakfulle.
"Pastel de tres leches" er en berømt kake fra Sør-Amerika, og som navnet antyder, lages kaken med 3 typer melk.
Dette er en tropisk variant av kaken som lages med en blanding av søtet, kondensert melk, helmelk og kokosmelk. Denne melkeblandingen helles over en luftig sukkerbrødsbunn, slik at den trekker godt inn i kaken. Det gjør at kaken blir utrolig myk og saftig. Kaken smaksettes også med lime, pasjonsfruktjuice, kokos og rom før den dekkes med pisket fløtekrem, lime og pasjonsfrukt.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: