Havrevafler

Havrevafler
Ingredienser

8 dl havregryn (små, lettkokte)
8 dl melk
2 egg
2 ss smeltet smør
3 ss potetmel
3 ss sukker
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Bland lettpiskede egg med melk. Tilsett sukker, bakepulver og potetmel og pisk med stålvisp til blandingen er helt jevn. Rør i smeltet smør. Ha til slutt i havregrynene. La deigen stå og svelle i 20 min. Vaffelrøren skal da bli tykk og nærmest ligne på kald havregrøt.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Pensle gjerne vaffeljernet med litt ekstra smør under stekingen. Avkjøles på rist.

Tips

Vaflene smaker kjempegodt med syltetøy og rømme eller med smør og brunost.

Se også oppskrift på "Havregrynsvafler". Disse er også basert på havregryn, men har en litt mindre kompakt konsistens.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

9 kommentarer

Smøret skal has i før havregrynene. Jeg hadde glemt å skrive det i oppskriften, så takk for at du sier i fra. Jeg skal rette det opp nå:)

Hei! Gjør det noe om røren står over natten? Eller bør den stekes samme dag som jeg lager den? :-)

Gøyt å se at Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på havrevafler fra mange, mange år tilbake, kommer frem fra glemselen :-)
Jeg kaller oppskriften Ingrids havrevafler, selv om oppskriften er doblet fra den opprinnelige.
Jeg tror også den hadde vaniljesukker og litt salt i tillegg!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift