Daimiskake med kaffe

Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!

Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!

 

 

 

 

Ingredienser: 

Mandelbunn:
3 eggehviter 
2 dl sukker
60 g mandler

Iskrem:
3 eggeplommer
120 g sukker 
5 dl kremfløte
2 doble Daim
0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
Daim (hakket) eller Daimkuler 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

 

 

Tips: 

Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

 

 

      

Daimiskake med kaffe
Ingredienser

Mandelbunn:
3 eggehviter 
2 dl sukker
60 g mandler

Iskrem:
3 eggeplommer
120 g sukker 
5 dl kremfløte
2 doble Daim (se tips)
0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
Daim (hakket) eller Daimkuler 

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

Tips

Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

6 kommentarer

Heii, du har kjempeflotte oppskrifter på siden din! Jeg hadde så lyst til å prøve denne iskaken nå i helgen, men jeg lurte på hva du mente med "2 doble daim". Er det 2 slike daimsjokolader med to biter, eller er det 2 store sjokoladeplater?

Mvh,
Is-elskeren :3

Hei :)

En herlig oppskrift og kake deretter :)
En STOR takk til deg/dere :-D

Som svar på av Desteny (ikke bekreftet)

:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift