Brukere online: 188
Brukere i dag: 1024
Brukere siste 7 dager: 195614
ÆGGEDOSISVISE
17DE MAI 1840
(Mel. Og kjøre Ved og kjøre Vand)
"Jeg har et Perlehumør idag,
som Æggedosisen ligner,
hvormed Værtinden vort/vor Vært vores Vennelag
paa Festens Morgen velsigner.
Ja jeg har faaet til Sjel og Liv
en Æggedosis og den var stiv.
Ja mit Humør,
bedre end før,
idag min Æggedosis ligner.
Jeg er saa venlig og blid og mild
som allerfinest Raffinade;
og jeg er fyrig og fuld af Ild,
som den Cognak vi til maa lade;
og Æggets Styrke og raske Mod
jeg føler godt i hver Draabe Blod.
Nu kan jeg rat
alt til paa Nat
gaae glad imellem de Glade.
Thi vil da capo jeg ærlig meent,
mit toneløse Bæger fylde,
begynde tidligt og ende seent
med Dagens Høitid at hylde.
Held Majens herlige Frihedsværk!
Hvert Aar gid Festen bli'e mere stærk!
Leve hver Mand,
hvem Norges Land
sin Friheds Ære mon skylde!"
(Henrik Wergeland)
♥
Ingen 17. mai uten eggedosis!
Her har du en super oppskrift som kan justeres alt etter hvor mange porsjoner du ønsker deg.
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
x så mange porsjoner du ønsker.
Jeg synes det gir en passe porsjon med 3 egg og 3 ss sukker.
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker leeeenge med elektrisk mikser. Eggedosisen skal være så tykk, lys og stiv som overhodet mulig! Jeg pisket min i nesten 20 minutter, men eggedosisen kan selvsagt brukes uten så lang pisking også. Men 5 minutter ville jeg nok i hvert fall pisket den.
Hell eggedosisen i egnede glass eller skåler og server med en gang!
Tips:
♥ Jeg synes det er kult å servere eggedosis i glass med stett!
♥ Det er veldig viktig at eggedosisen må serveres helt nylaget. Dette fordi det danner seg bunnfall i eggedosisen etter at den har stått en stund. Eggedosisen skal ha samme tykke, luftige konsistens gjennom hele glasset.
♥ Det er godt med noen friske bær i eggedosisen.
♥ Det er også kjempegodt å sikte sjokolademelkpulver på toppen av eggedosisen!
Supergodt!
Server eggedosisen med små teskjeer.
Gratulerer med dagen, nyt solskinnet og hold på perlehumøret!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
x så mange porsjoner du ønsker.
Jeg synes det gir en passe porsjon med 3 egg og 3 ss sukker.
Pisk egg og sukker leeeenge med elektrisk mikser. Eggedosisen skal være så tykk, lys og stiv som overhodet mulig!
Jeg pisket min i nesten 20 minutter, men eggedosisen kan selvsagt brukes uten så lang pisking også. Men 5 minutter ville jeg nok i hvert fall pisket den.
Hell eggedosisen i egnede glass eller skåler og server med en gang!
♥ Jeg synes det er kult å servere eggedosis i glass med stett!
♥ Det er veldig viktig at eggedosisen må serveres helt nylaget. Dette fordi det danner seg bunnfall i eggedosisen etter at den har stått en stund. Eggedosisen skal ha samme tykke, luftige konsistens gjennom hele glasset.
♥ Det er godt med noen friske bær i eggedosisen.
♥ Det er også kjempegodt å sikte sjokolademelkpulver på toppen av eggedosisen!
3 kommentarer
Kan eggedosisen stå i
Kan eggedosisen stå i kjøleskapet?
Hadde vært fint om svar fort
Da jeg var lita fikk vi
Da jeg var lita fikk vi eggedosis med puffa ris i. Det var også veldig godt :-)
Tips: En klunk cognac i
Tips: En klunk cognac i eggedosisglasset er helt nydelig
Skriv ny kommentar