Lys sjokolademoussedessert til 17. mai


Søte, små dessertskåler med lys sjokolademousse og jordbær er garantert populære på nasjonaldagen!

 

 

Jeg har dyppet jordbærene i smeltet sjokolade for å gjøre dem ekstra gode  Smile

 

 

Sjokolademoussen er laget med lys kokesjokolade, som gir den en mild og deilig sjokoladesmak.

Konsistensen er fløyelsmyk!  Yum

 

 

Oppskriften gir 6 søte, små porsjoner.

 

Ingredienser:

100 g lys kokesjokolade
2 eggeplommer
3 dl kremfløte


Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 6 små porsjonsformer eller i en liten serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt gjerne med sjokoladestrøssel og jordbær dyppet i sjokolade.

 

 

Tips:

  De stilige små dessertskålene på bildet er laget av plast og fås kjøpt i nettbutikken til Pynt til fest(link is external), se her(link is external).  Jeg bare digger dem! Helt perfekte til å ha stående på bordet og som 17. mai-gjestene kan forsyne seg av.

Merk at dette er en nokså liten porsjon sjokolademousse. Det går fint å doble porsjonen hvis du ønsker litt større desserter.

 

 

Hurra for 17. mai!

 


Lys sjokolademoussedessert til 17. mai
Ingredienser

100 g lys kokesjokolade
2 eggeplommer
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 6 små porsjonsformer eller i en liten serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt gjerne med sjokoladestrøssel og jordbær dyppet i sjokolade.

Tips

  De stilige, små dessertskålene på bildet er laget av plast og fås kjøpt i nettbutikken til Pynt til fest. Jeg bare digger dem! Helt perfekte til å ha stående på bordet og som 17. mai-gjestene kan forsyne seg av.

Merk at dette er en nokså liten porsjon sjokolademousse. Det går fint å doble porsjonen hvis du ønsker litt større desserter.

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift