Brukere online: 72
Brukere i dag: 1384
Brukere siste 7 dager: 195579
Den store festdagen nærmer seg med stormskritt.
Jeg synes at 17. mai er skikkelig stas og gleder meg til dagen!
Det er mange gode kaketips til 17. mai her på Det søte liv som jeg har samlet i en egen kategori på nærmere 250 oppskrifter.
Her har du enda et supert forslag til 17. mai-kake, som er en kuppelformet marsipankake fylt med jordbær og vaniljekrem.
For å få kaken skikkelig hvit, dekker jeg den med ekstra hvit marsipan fordi jeg elsker smaken av marsipan, men det går også an å bruke marshmallowfondant eller ferdigkjøpt hvit sukkerpasta hvis du foretrekker det.
Ingredienser:
Sukkerbrød:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll 1:
♥ 5 ss jordbærsyltetøy
♥ 2,5 dl kremfløte
Fyll 2:
♥ 3 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 dl vaniljekrem
♥ 400 g ekstra hvit marsipan eller fondant
Flagg, bånd og annen pynt i rødt og blått
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen.
Hell i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.
Fylling av kaken:
Pisk kremfløten til krem.
Bre jordbærsyltetøy på den første kakebunnen.
Dekk med pisket krem som er blandet med litt jordbærsyltetøy og legg på den andre kakebunnen. Dekk den med vaniljekrem.
Legg på den tredje kakebunnen. Bland resten av den piskede kremen med resten av vaniljekremen og fordel over hele kaken. Lag en kuppelfasong på toppen. Dekk kaken med hvitt marsipanlokk eller lokk av kjevlet fondant.
Pynt kaken med kakebånd, små flagg eller annet i rødt, hvit og blått.
Tips:
♥ Ekstra hvit marsipan og sukkerfondant fås kjøpt i enkelte store matbutikker, men er mest vanlig å få tak i hos kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
♥ Kakebunnen må gjerne lages et par dager i forveien. Kaken bør fylles og pyntes tidligst kvelden før servering, så kremfyllet inni kaken er ferskt.
Nydelig kake med deilig fyll av jordbær, krem og vanilje!
Ha en super 17. mai alle sammen og kos dere skikkelig!
♥ ♥ ♥ ♥
Sukkerbrød:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll 1:
♥ 5 ss jordbærsyltetøy
♥ 2,5 dl kremfløte
Fyll 2:
♥ 3 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 dl vaniljekrem
♥ 400 g ekstra hvit marsipan eller fondant
Flagg, bånd og annen pynt i rødt og blått
Sukkerbrød:
Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen.
Hell i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.
Fylling av kaken:
Pisk kremfløten til krem.
Bre jordbærsyltetøy på den første kakebunnen. Dekk med pisket krem som er blandet med litt jordbærsyltetøy og legg på den andre kakebunnen. Dekk den med vaniljekrem og legg på den tredje kakebunnen.
Bland resten av den piskede kremen med resten av vaniljekremen og fordel over hele kaken. Lag en kuppelfasong på toppen. Dekk kaken med hvitt marsipanlokk eller lokk av kjevlet fondant.
Pynt kaken med kakebånd, små flagg eller annet i rødt, hvit og blått.
♥ Ekstra hvit marsipan og sukkerfondant fås kjøpt i enkelte store matbutikker, men er mest vanlig å få tak i hos kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
♥ Kakebunnen må gjerne lages et par dager i forveien. Kaken bør fylles og pyntes tidligst kvelden før servering, så kremfyllet inni kaken er ferskt.
Skriv ny kommentar