Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur


Mange elsker "Snickerskake" og kaken finnes i mange varianter. Her har du en enkel versjon som stekes i langpanne. Også denne langpannekakeversjonen kan varieres ved at du kan bruke enten mørk eller lys kokesjokolade i sjokoladeglasuren. Varianten du finner her er laget med lys kokesjokolade, som gir en mild og nydelig smak på kaken.

 

 

Vil du prøve denne kaken med mørk glasur, se Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur.

Kaken er fin å fryse og tiner raskt.

ALLTID KNALLGOD OG SUPERPOPULÆR!!!

 


Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør over kaken og del kaken opp i firkanter.

Dryss gjerne over litt sjokoladestrøssel til pynt.

 

 

Jeg har brukt hjerteformet sjokoladestrøssel i dag.  Ser lekkert ut, eller hva?

 

 

Tips:

Hjerteformet sjokoladestrøssel har jeg kjøpt hos Cacas, se www.cacas.no.

 


Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

 

 

Så er det bare å kose seg med nydelig kake!  Smile 
 

 

 

Jeg er virkelig glad i denne oppskriften!  Heart 
 

 

 

Utrolig smakfull kombinasjon av salte peanøtter og kjeks og søt sjokolade.  Yum 
 

 

 

En smakstest...   Wink  

 


Å, det smakte godt!!! 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur
Ingredienser

6 eggehviter
5 dl sukker
350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
200 g Ritz kjeks (1 pk)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør
200 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter. Dryss gjerne over sjokoladestrøssel til pynt.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

10 kommentarer

Hei Kristine!

Lagde kaken din ikveld, men ble veldig "skuffet" over at det var så lite glasur. På dine bilder ser det ut som om at du fikk ett tykt fint lag på toppen, mens hos meg var det ikke nok til å dekke hele kaken med ett tynt lag en gang :(

Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, likevel ble det mindre hos meg. Vet du hva jeg kan ha gjort galt? Har du eventuelt skrevet feil mengde? Jeg ville hvertfall ha doblet den..

Håper på svar!

Anne

Som svar på av Anne (ikke bekreftet)

Har laget denne i dag, med særlig obs på mengden av glasur, pga dette innlegg. Det gikk veldig bra for min del, nok glasur til hele kaken. Både kaken og glasuren er voldsomt mettende, for mye glasur blir for overveldende. Herlig kake!

Som svar på av Anne (ikke bekreftet)

Brukte du en 30X40 cm form slik det står? Ikke nok glasur i denne oppskriften til en stort stekebrett, men perfekt mengde til anbefalt størrelse her i alle fall :)

Heisann! Har samme kakeoppskrift,men et annet fyll.Her er oppskriften på det: 5 eggeplomme,100g melis,100g smør/margarin,200 g firkløversjokolade(ei stor plate),1 ss bakekakao,3 ss peanøttsmør. Hakka peanøtter til pynt om du vil. smelt smør og firkløver ilag. Du kan nok bruke den 6 eggeplomma uten problem i fyllet ifølge ei veninne.

Denne kaken har blitt en favoritt hos oss. Glasuren er veldig god. Du har ikke prøvesmakt litt mye da? At det er derfor det ble for lite... hehe. (Been there and done that :P )

Hei. Skal bake denne nå til bursdagsfeiring i pinsen , og fryse. Kan jeg pynte med hakka peanøtter og sjokolade før jeg fryser? Går det an å ha krem på toppen av denne når en skal servere? Har du tips til andre runde kaker som egner seg til frysing?Har laget suksessterte

Går det an å bruke Sætre Snackers istedenfor Ritz kjeks ? (pga Ritz inneholder palmeolje)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift