Brukere online: 2147
Brukere i dag: 23601
Brukere siste 7 dager: 195469
Hjemmelaget vaniljekrem er nydelig til gjærbakst og som fyll i kaker.
Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 25 g maizena
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
Dagen etter røres vaniljekremen opp igjen med en skje.
Nydelig tykk og deilig, hjemmelaget vaniljekrem! 😍
Tips:
♥ Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.
♥ Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.
♥ Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière".
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
25 g maizena
125 g sukker
4 eggeplommer
Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.
Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.
Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière" her på Det søte liv.
31 kommentarer
Fulgte oppskriften nøye, men
Fulgte oppskriften nøye, men syntes den hadde en smak av maizenamelet. Hva gjorde jeg galt, tror du?
Du varmet den ikke nok.
Du varmet den ikke nok.
Kjempegod. Skulle den skille
Kjempegod. Skulle den skille seg, så den over i bollen igjen og pisk inn litt kald fløte
Fantastisk!! Etter å ha skilt
Fantastisk!! Etter å ha skilt seg fullstendig, ble den helt fin igjen tilbake i bollen med innpisket kald fløte i. Pisket fortsatt bare med håndvispen og vips så forsvant all den utskilte væsken.
Denne kremen kommer jeg til å lage oftere, vekk med posekrem!!
Takk for tipset, Tove!
Åhh.. denne kommentaren
Åhh.. denne kommentaren berget meg ja :)
Bruker denne oppskriften fast
Bruker denne oppskriften fast. Dette trikset har reddet meg mange ganger også, jeg klarer aldri stoppe den før den skiller seg, ha ha. Og det skal ikke mye fløte til heller. Den lille skvetten som er igjen i fløteboksen når man har tømt den og latt den stå noen minutter, så kanskje en tesjke eller spiseskje med fløte. Jeg pleier å ha fløten i ren bolle og buke håndmikseren mens jeg blander inn litt og litt av den skilte kremen, uten varme.
Bør vel koke minst ett minutt
Bør vel koke minst ett minutt slik at maizennaen får forklistret seg...
Og hvor står det i
Og hvor står det i oppskriften at maizenaen skal koke... Det står faktisk eksplisitt at den ikke skal det..
hvor mange porsoner er denne
hvor mange porsoner er denne oppskriften til?
Dette er ikke en dessert i
Dette er ikke en dessert i seg selv (selv om jeg sikkert kunne spist den rett fra bollen). Så jeg vil heller si at i stedet for antall personer så rekker den til en bløtkake (og vel så det) eller en "verdens beste", eller til en oppskrift med skoleboller.
Denne oppskriften på
Denne oppskriften på vaniljekrem har jeg laget flere ganger nå, veldig enkel og blir alltid vellykket :) I kveld prøvde jeg med vikingmelk istedet for fløte, smakte kjempegodt og er magert alternativ :) Tusen takk for at du deler Kristine!! ;)
Kjempe bra og bruke
Kjempe bra og bruke VIKINGMELK til de fleste typer mat. Gjærbakst, sauser og gryter. Gir masse smak og gir en flott konsistens. Knallgod Vaniljekrem. Om den skiller seg kan man bare ta tryllestaven og piske den sammen igjen :-)
hvor lenge er den holdbar??
hvor lenge er den holdbar??
Har nettopp laget
Har nettopp laget vaniljekremen og den ble helt fantastisk. Har aldri laget vaniljekrem, bare brukt Piano. Men vi bor på Gran Canaria og her finnes ikke slikt ferdig og nå er det bursdag (meg i morgen) og 17.mai, og jeg MÅ ha Verdens beste. Kanskje du kunne hjelpe meg med forholdet buljong/gelatin for å få laget cabarèt? Er vel kanskje ikke helt i din gate. Men takk for vaniljekremen veldig enkel å lage :-)
Hei, kan denne fryses tror du
Hei, kan denne fryses tror du?
Fin matblogg! Har brukt flere oppskrifter
Janne
Den oppskriften her er bare
Den oppskriften her er bare helt fantastisk! Er tredje gang jeg lager den og den er like god hver gang og får masse skryt av den. Jeg har alltid brukt ferdig fra butikken, men det er det slutt på nå. Ikke bare er denne god, men det går jo så fort å lage den også.
Hva er næringsstoffene i
Hva er næringsstoffene i kremen?
De energigivende
De energigivende næringsstoffene. Protein, fett, karbohydrater, du vet... :)
Har laget vaniljekremen flere
Har laget vaniljekremen flere ganger,helt nydelig. Ha den såvidt under kokepunktet ga.1-2 min.smaker helt fortreffelig.
Kan den lages med laktosefri
Kan den lages med laktosefri fløte?
Super vaniljekrem! Aldri mer
Super vaniljekrem! Aldri mer pose på meg heller! :D
Laget en ganske stor porsjon og begynte å bli svett da den ikke ble stiv; men det er bare å smøre seg med tålmodighet, varme forsiktig og røre, så blir den stiv etter hvert (30 min :p)!
Jeg lager den med Laktosefri fløte, merker ikke forskjell (kanskje derfor det tar lang tid før den stivner?).
Kan en bruke Pectinsukker i
Kan en bruke Pectinsukker i stedenfor Maizena?
En vaniljekrem/fløte som ikke
En vaniljekrem/fløte som ikke blir bra kan brukes i bakverk ;)
Hvor lenge kan den stå i
Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet før den må brukes? Kanskje kan den fryses?
Skal ein bruke gelatin i
Skal ein bruke gelatin i denne kremen eller er det berre i den kjøpte?
Kan man bruke vanilje sukker
Kan man bruke vanilje sukker i stedet for vaniljestang ?
Hvor mye vaniljekrem lager
Hvor mye vaniljekrem lager denne? Jeg tror det må være rundt 5 dl, siden det også er 5 dl fløte. Har jeg rett?
Hei jeg bruker kun denne
Hei jeg bruker kun denne oppskriften. Men jeg laget skoleboller og kremen skillet seg i ovnen. Har jeg gjort noe galt?
Hvor lenge må den varmes …
Hvor lenge må den varmes (ikke kokes)? Det står "til den tykner", men snakker vi ett minutt? Fem minutter? Ti minutter? Jeg strever med at kremen blir for rennete når den er kald selv om den virket veldig tykk og ferdig da den var varm.
Fantastisk vaniljekrem, den…
Fantastisk vaniljekrem, den beste jeg har funnet.
Nå skal jeg lage pavlova i langpanne og har da 8 eggeplommer. Er det bare å doble oppskriften eller burde jeg lage i 2 omganger ?
Brukte 3 ts flytende…
Brukte 3 ts flytende vaniljeessens i stedet for vaniljestang. Godt fornøy med smaken.
Kan sikkert legge til en eller to ts for de som vil ha veldig markert smak.
Skriv ny kommentar