Hjemmelaget vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem er nydelig til gjærbakst og som fyll i kaker.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 25 g maizena
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

 

Fremgangsmåte:

Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

 

 

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

 

 

Dagen etter røres vaniljekremen opp igjen med en skje. 

 

 

Nydelig tykk og deilig, hjemmelaget vaniljekrem!  😍

 

 

Tips:

♥ Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.

♥ Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.

♥ Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière".

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hjemmelaget vaniljekrem
Ingredienser

5 dl kremfløte
1 vaniljestang
25 g maizena
125 g sukker
4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Tips

Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.

Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.

Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière" her på Det søte liv.

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

31 kommentarer

Fulgte oppskriften nøye, men syntes den hadde en smak av maizenamelet. Hva gjorde jeg galt, tror du?

Fantastisk!! Etter å ha skilt seg fullstendig, ble den helt fin igjen tilbake i bollen med innpisket kald fløte i. Pisket fortsatt bare med håndvispen og vips så forsvant all den utskilte væsken.
Denne kremen kommer jeg til å lage oftere, vekk med posekrem!!
Takk for tipset, Tove!

Bruker denne oppskriften fast. Dette trikset har reddet meg mange ganger også, jeg klarer aldri stoppe den før den skiller seg, ha ha. Og det skal ikke mye fløte til heller. Den lille skvetten som er igjen i fløteboksen når man har tømt den og latt den stå noen minutter, så kanskje en tesjke eller spiseskje med fløte. Jeg pleier å ha fløten i ren bolle og buke håndmikseren mens jeg blander inn litt og litt av den skilte kremen, uten varme.

Dette er ikke en dessert i seg selv (selv om jeg sikkert kunne spist den rett fra bollen). Så jeg vil heller si at i stedet for antall personer så rekker den til en bløtkake (og vel så det) eller en "verdens beste", eller til en oppskrift med skoleboller.

Denne oppskriften på vaniljekrem har jeg laget flere ganger nå, veldig enkel og blir alltid vellykket :) I kveld prøvde jeg med vikingmelk istedet for fløte, smakte kjempegodt og er magert alternativ :) Tusen takk for at du deler Kristine!! ;)

Kjempe bra og bruke VIKINGMELK til de fleste typer mat. Gjærbakst, sauser og gryter. Gir masse smak og gir en flott konsistens. Knallgod Vaniljekrem. Om den skiller seg kan man bare ta tryllestaven og piske den sammen igjen :-)

Har nettopp laget vaniljekremen og den ble helt fantastisk. Har aldri laget vaniljekrem, bare brukt Piano. Men vi bor på Gran Canaria og her finnes ikke slikt ferdig og nå er det bursdag (meg i morgen) og 17.mai, og jeg MÅ ha Verdens beste. Kanskje du kunne hjelpe meg med forholdet buljong/gelatin for å få laget cabarèt? Er vel kanskje ikke helt i din gate. Men takk for vaniljekremen veldig enkel å lage :-)

Den oppskriften her er bare helt fantastisk! Er tredje gang jeg lager den og den er like god hver gang og får masse skryt av den. Jeg har alltid brukt ferdig fra butikken, men det er det slutt på nå. Ikke bare er denne god, men det går jo så fort å lage den også.

Har laget vaniljekremen flere ganger,helt nydelig. Ha den såvidt under kokepunktet ga.1-2 min.smaker helt fortreffelig.

Super vaniljekrem! Aldri mer pose på meg heller! :D
Laget en ganske stor porsjon og begynte å bli svett da den ikke ble stiv; men det er bare å smøre seg med tålmodighet, varme forsiktig og røre, så blir den stiv etter hvert (30 min :p)!
Jeg lager den med Laktosefri fløte, merker ikke forskjell (kanskje derfor det tar lang tid før den stivner?).

Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet før den må brukes? Kanskje kan den fryses?

Hvor mye vaniljekrem lager denne? Jeg tror det må være rundt 5 dl, siden det også er 5 dl fløte. Har jeg rett?

Hei jeg bruker kun denne oppskriften. Men jeg laget skoleboller og kremen skillet seg i ovnen. Har jeg gjort noe galt?

Hvor lenge må den varmes (ikke kokes)? Det står "til den tykner", men snakker vi ett minutt? Fem minutter? Ti minutter? Jeg strever med at kremen blir for rennete når den er kald selv om den virket veldig tykk og ferdig da den var varm.

Fantastisk vaniljekrem, den beste jeg har funnet.
Nå skal jeg lage pavlova i langpanne og har da 8 eggeplommer. Er det bare å doble oppskriften eller burde jeg lage i 2 omganger ?

Brukte 3 ts flytende vaniljeessens i stedet for vaniljestang. Godt fornøy med smaken.
Kan sikkert legge til en eller to ts for de som vil ha veldig markert smak.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift