Lys og lett gulrotkake

Annonse: Apetina

Hei,

Det blir en litt sunnere gulrotkake på denne mandagen. Smile 

Dette er en lys og lett gulrotkake, som inneholder svært lite fett sammenlignet med andre gulrotkaker, både ved at det bare er en spiseskje olje i deigen og ved at ostekremen lages med Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4 % fett.

En saftig og deilig hverdagskake!

 

 

Ingredienser:

Gulrotkake:
♥ 3 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 450 finrevet gulrot

Ostekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett 
♥ 90 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Pisk egg, sukker og olje til lys og tykk eggedosis. Sikt hvetemelet sammen med natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggedosisen til du får en jevn og nokså fast deig. Vend inn finrevet gulrot og rør så deigen blir luftig og godt blandet.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (se tips). Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.

 

 

Pisk kremosten sammen med smør, melis og vaniljesukker til en luftig ostekrem.

Ha ostekremen på den kalde kaken og smør den utover.

 

 

 

 

Pynt eventuelt kaken ved å lage mønster i ostekremen med en gaffel.  

 

 

Kaken er klar til å serveres!

 

 

Kjempesaftig gulrotkake!

 

 

Ingen skulle tro at denne gulrotkaken er nærmest fettfri!

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at gulrotkaken er helt kald før du har på ostekremen, ellers kommer ostekremen til å smelte.

♥ Gulrotkaken er fin å fryse også med ostekrem.

♥ For mer inspirasjon og oppskrifter, se Apetina.com.

 

 

 

 

Denne gulrotkaken kan du unne deg med god samvittighet!

 

 

Yum! ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Lys og lett gulrotkake
Ingredienser

Gulrotkake:
♥ 3 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 450 finrevet gulrot

Ostekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett
♥ 90 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og olje til lys og tykk eggedosis. Sikt hvetemelet sammen med natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggedosisen til du får en jevn og nokså fast deig. Vend inn finrevet gulrot og rør så deigen blir luftig og godt blandet.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (se tips). Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.

Pisk kremosten sammen med smør, melis og vaniljesukker til en luftig ostekrem.

Ha ostekremen på den kalde kaken og smør den utover. Pynt eventuelt kaken ved å lage mønster i ostekremen med en gaffel.  

Tips

♥ Det er viktig at gulrotkaken er helt kald før du har på ostekremen, ellers kommer ostekremen til å smelte.

♥ Gulrotkaken er fin å fryse også med ostekrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Dette blir nok en god kake - kommer til å prøve den. Men har lyst til å bytte ut sukker og melis med Sukrin Gold og Sukrin Melis. Hvor stor mengde skal jeg da bruke ?

Det bør gå greit, Ingeborg. Jeg ville brukt samme mengde Sukrin Gold i kaken. Og ca 3 dl Sukrinmelis i ostekremen. Gi gjerne tilbakemelding hvis du tester det ut! :-)

Sønnen vår på 11 år bakte denne kaka i dag. Ble virkelig nydelig! Usedvanlig saftig av all gulroten. Ble første tomme kakefat på bordet :) (brukte Snøfrisk i kremen)

Denne kaken er så utrolig god. Laget den for lenge siden og hugser den fortsatt, skal lage den igjen til valentine! :D

450 gulrøtter? Det var da voldsomt
Gikk ut i fra at det skulle være gram. Kaka ble veldig god. Takk for oppskrift

Hei.
Er det mulig å lage bunnen her glutenfri? I så fall hva slags mel og mengde bør man bruke?

Jeg halverer konsekvent sukkermengden i kakeoppskrifter. I kremen ville jeg ikke brukt mer en 3 dl melis. Blir nydelige kaker..

Brukte halvt spelt og halvt havremel. Olivenolje og 200 g kokosblomstsukker. 3 ts bakepulver og ca 3 ts kanel. Lagde med ungene, så gadd ikke røre egg og sukket luftig. Ble likevel en veldig og søt kake. Takk for inspirasjon ;)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift