Brukere online: 75
Brukere i dag: 1634
Brukere siste 7 dager: 200585
Ovnsbakt havre og bakt havregrøt er en ny trend som har inntatt sosiale medier. Stadig ser jeg fristende bilder av denne luksusfrokosten i ulike varianter.
Jeg bruker store havregryn for å få god tyggemotstand, og koker dem ikke til grøt før steking. Derfor er ikke dette egentlig "bakt havregrøt", men bare "bakt havre". Jeg skal teste ut en annen gang å koke havregrøt før steking, men noe sier meg at forskjellen ikke blir så veldig stor.
Nå skal det sies at denne oppskriften inneholder både melk, egg, lønnesirup og smør, som gjør den bakte havregrøten noe mer "kakeaktig" enn den klassiske havregrøten. Likevel - med så mye sunn havre, er dette noe å kose seg med som har masse gode næringsstoffer. Bær og valnøtter bidrar med nydelig smak.
Bakt havregrøt er superlettvint å røre sammen på morgenen, og bare en drøy halvtime senere kan du ta en rykende varm herlighet ut av ovnen!
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl melk
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 50 g eplemos eller most banan
♥ 60 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g store havregryn
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 dl valnøtter
♥ 3 dl bær (f eks blåbær, bringebær, bjørnebær)
Fremgangsmåte:
Bland eggene lett sammen med melk, lønnesirup, eplemos (eller most banan), smeltet smør og vaniljeekstrakt.
I en annen bolle blandes store havregryn med bakepulver og kanel.
Ha det tørre i bollen med det våte og bland godt sammen.
Vend så inn grovt hakkede valnøtter og bærene.
Ha blandingen i en smurt, ildfast form (ca 26 cm i diameter).
...og fordel den jevnt utover.
Stek havreblandingen midt i ovnen ved 175°C i 35 minutter.
Serveres varm!
Skikkelig digg frokost (eller lunsj, eller kvelds).
Server gjerne dette sammen med yoghurt og friske bær.
❤
Tips:
♥ Velg selv om du foretrekker eplemos eller most banan. Jeg brukte denne sukkerfrie eplemosen:
♥ Jeg har brukt friske bær, men det går også helt fint med frosne bær. I så fall trenger de ikke å tines før du blander dem i deigen.
♥ Denne versjonen av bakt havregrøt er søt og god, så det trengs ikke noe særlig tilbehør. Jeg liker å ha litt yoghurt naturell ved siden av og gjerne også noen friske bær - og kanskje litt ekstra lønnesirup.
♥ Bakt havregrøt smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet og så varmes opp på nytt.
♥ I stedet for en stor form, kan du halvere oppskriften og fylle i porsjonsformer i stedet.
Anbefaler deg å teste ut bakt havregrøt!
Skikkelig godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl melk
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 50 g eplemos eller most banan
♥ 60 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g store havregryn
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 dl valnøtter
♥ 3 dl bær (f eks blåbær, bringebær, bjørnebær)
Bland eggene lett sammen med melk, lønnesirup, eplemos (eller most banan), smeltet smør og vaniljeekstrakt.
I en annen bolle blandes store havregryn med bakepulver og kanel. Ha det tørre i bollen med det våte og bland godt sammen. Vend så inn grovt hakkede valnøtter og bærene.
Ha blandingen i en smurt, ildfast form (ca 26 cm i diameter) og fordel den jevnt utover.
Stek havreblandingen midt i ovnen ved 175°C i 35 minutter.
Serveres varm!
♥ Jeg har brukt friske bær, men det går også helt fint med frosne bær. I så fall trenger de ikke å tines før du blander dem i deigen.
♥ Denne versjonen av bakt havregrøt er søt og god, så det trengs ikke noe særlig tilbehør. Jeg liker å ha litt yoghurt naturell ved siden av og gjerne også noen friske bær - og kanskje litt ekstra lønnesirup.
♥ Bakt havregrøt smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet og så varmes opp på nytt.
3 kommentarer
Går det annt å bytte
Går det annt å bytte lønnesirupen ut med noe annet?
Lønnesirup kan byttes ut med
Lønnesirup kan byttes ut med agavesirup eller 1 dl honning rørt ut med 0,5 dl kokende vann. Eller du kan bruke brunt sukker (ca 100 gram).
Kan jeg bruke samme mengde…
Kan jeg bruke samme mengde lettkokte havregryn som store havregryn, eller må jeg ha i mer?
Skriv ny kommentar