Nøttebrød (enkelt)


Hei,

Her er et nydelig nøttebrød som er veldig lettvint å lage og som smaker nydelig sammen med ost.

 

 

Enjoy! 

 

Ingredienser:

♥ 125 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt rugmel
♥ 100 g store havregryn
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 50 g flytende honning
♥ 1 egg
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g pekannøtter
♥ 50 g cashewnøtter
♥ 30 g pinjekjerner

Pynt:
♥ 50 g hele valnøttkjerner
♥ 30 g pekannøtter
♥ 40 g cashewnøtter
♥ 20 g pinjekjerner

Servering:
♥ gode oster (se tips)
♥ flytende honning


Fremgangsmåte:

Bland mel, rugmel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle vipses melk, honning og egg lett sammen.

Ha det våte i bollen med det tørre. Tilsett nøttene hele (disse nøttene er så myke at de ikke trenger å hakkes) og bland deigen raskt sammen med en sleiv (se tips). Det skal bli en bløt deig

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) som er dekket med bakepapir. 

Legg hele nøtter på toppen av brødet som pynt.

Stek brødet midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time, eller til det er gjennomstekt. 

 

 

Serveres med oster og flytende honning! 

 

 

Utrolig godt med chèvre...

 

 

... og den franske osten Epoisses...  😍  

 

 

Tips:

♥ Dette er et nøttebrød som lages med bakepulver som hevingsmiddel i stedet for gjær. Det trengs derfor ikke noe heving. 

♥ Rør så lite som mulig i deigen for å få den jevnt blandet, så unngår du at deigen blir seig. 

♥ Nøttebrødet smaker best samme dag det er laget. Det du måtte få til overs, kan du skjær i skiver og fryse ned, så har du skiver av nøttebrød tilgjengelig når du får lyst på. Varm det litt i ovnen, så smaker brødet som nystekt igjen. 

♥ Se også Nøttebrød med tørket frukt og Frukt- og nøttebrød (med yoghurt).

♥ Nøttebrødet er godt til alt av ost. Her har jeg som sagt brukt chèvre og Epoisses, som er to favoritter hos meg.

 

 


Utrolig gode oster! 

 

 

Husk flytende honning og noen ekstra nøtter ved servering. 


NAM! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nøttebrød (enkelt)
Ingredienser

♥ 125 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt rugmel
♥ 100 g store havregryn
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 50 g flytende honning
♥ 1 egg
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g pekannøtter
♥ 50 g cashewnøtter
♥ 30 g pinjekjerner

Pynt:
♥ 50 g hele valnøttkjerner
♥ 30 g pekannøtter
♥ 40 g cashewnøtter
♥ 20 g pinjekjerner

Servering:
♥ gode oster (se tips)
♥ flytende honning

Fremgangsmåte

Bland mel, rugmel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle vipses melk, honning og egg lett sammen.

Ha det våte i bollen med det tørre. Tilsett nøttene hele (disse nøttene er så myke at de ikke trenger å hakkes) og bland deigen raskt sammen med en sleiv (se tips). Det skal bli en bløt deig

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) som er dekket med bakepapir. 

Legg hele nøtter på toppen av brødet som pynt.

Stek brødet midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time, eller til det er gjennomstekt. 

Tips

♥ Dette er et nøttebrød som lages med bakepulver som hevingsmiddel i stedet for gjær. Det trengs derfor ikke noe heving. 

♥ Rør så lite som mulig i deigen for å få den jevnt blandet, så unngår du at deigen blir seig. 

♥ Nøttebrødet smaker best samme dag det er laget. Det du måtte få til overs, kan du skjær i skiver og fryse ned, så har du skiver av nøttebrød tilgjengelig når du får lyst på. Varm det litt i ovnen, så smaker brødet som nystekt igjen. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift