Brukere online: 139
Brukere i dag: 1660
Brukere siste 7 dager: 195572
Dette er en stor og deilig rabarbrakake med vaniljekrem!
Utrolig nydelig og sommerlig!
Ingredienser:
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ ca. 600 g rabarbra
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet).
Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skjær rabarbraen i skiver og stikk dem tett i tett ned i deigen.
Herlig måte å bruke rabarbra på!
Ha vaniljekrem i en spøytepose og sprøyt små topper av vaniljekremen innimellom rabarbraskivene.
Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 40-50 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i langpannen og del den deretter i firkanter.
Det blir mange, nydelige kakestykker av denne langpannekaken.
Perfekt søt og litt syrlig kake, og vaniljekremen gjør den ekstra god!
Mmmmm.... så myk...
Tips:
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Denne kaken er basert på samme oppskrift som den populære Eplekake i langpanne med vaniljekrem.
Bak en sommerlig langpannekake med rabarbra og vaniljekrem!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ ca. 600 g rabarbra
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skjær rabarbraen i skiver og stikk dem tett i tett ned i deigen.
Ha vaniljekrem i en spøytepose og sprøyt små topper av vaniljekremen innimellom rabarbraskivene.
Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 40-50 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i langpannen og del den deretter i firkanter.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Denne kaken er basert på samme oppskrift som den populære Eplekake i langpanne med vaniljekrem.
2 kommentarer
Kan du sende meg oppskrift på
Kan du sende meg oppskrift på kakene.
Berit. Oppskriften står litt
Berit. Oppskriften står litt lengre oppe
Skriv ny kommentar