Brukere online: 1808
Brukere i dag: 21212
Brukere siste 7 dager: 195217
Proteinrundstykker er en kjempepopulær oppskrift her på Det søte liv, som jeg har laget i mange varianter. Grunnbasen består av havre, egg og cottage cheese, som gir sunne, myke og mettende rundstykker.
Her har jeg testet en ny vri ved å lage en stor porsjon som stekes i stor langpanne. Det gir mange, firkantede Proteinrundstykker på kort tid! 😃
Firkantene blir akkurat passe høye til at de er fine å dele på midten og fylle med det pålegget du liker best.
Perfekt til frokost, lunsj, i matpakker og som tilbehør til suppe og salat.
Ingredienser:
♥ 800 g cottage cheese
♥ 8 egg
♥ 600 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 dl grov sammalt hvetemel
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
Pynt:
♥ solsikkekjerner
♥ gresskarkjerner
♥ sesamfrø
Fremgangsmåte:
Ha cottage cheese og egg i en food processor.
Kjør blandingen til den blir jevn og klumpfri.
Bland de tørre ingrediensene godt sammen.
Ha dette i en stor rørebolle.
Tilsett cottage cheese- og eggeblandingen.
Rør blandingen sammen for hånd til en tykk, klissete deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha litt vann på hendene og press deigen jevnt utover.
Dryss over kjerner og frø hvis du liker det (se tips).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
Avkjøl brødet i langpannen før du deler det i firkanter.
Mange herlige porsjoner proteinbrød på null komma niks! 😍
Del firkantene gjerne på midten for å legge i pålegget du liker.
Mmmm....
Superfresht og delicious!
Tips:
♥ Jeg bruker gjerne cottage cheese mager (2 stk à 400 gram). Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinbrød er godt med alt av pålegg, og er også nydelig med bare smør på hvis du vil servere det som tilbehør til suppe eller salat. På bildene her brukte jeg dette nydelige grønnsakspålegget sammen med spirer, paprika og gressløk i tillegg til kokt egg og tomat.
♥ Jeg brukte her en kombinasjon av solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø på toppen. Det gir variasjon og god smak på rundstykkene. Du kan droppe toppingen hvis du foretrekker det, eller alternativt drysse over noen havregryn til pynt i stedet.
♥ Oppskriften er beregnet på stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne.
♥ Supre å fryse! - nevnte jeg det? 😊
♥ ♥ ♥
♥ 800 g cottage cheese
♥ 8 egg
♥ 600 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 dl grov sammalt hvetemel
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
Pynt:
♥ solsikkekjerner
♥ gresskarkjerner
♥ sesamfrø
Ha cottage cheese og egg i en food processor. Kjør blandingen til den blir jevn og klumpfri.
Bland de tørre ingrediensene godt sammen.
Ha dette i en stor rørebolle.
Tilsett cottage cheese- og eggeblandingen.
Rør blandingen sammen for hånd til en tykk, klissete deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha litt vann på hendene og press deigen jevnt utover.
Dryss over kjerner og frø hvis du liker det (se tips).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
Avkjøl brødet i langpannen før du deler det i firkanter.
♥ Jeg bruker gjerne cottage cheese mager (2 stk à 400 gram). Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinbrød er godt med alt av pålegg, og er også nydelig med bare smør på hvis du vil servere det som tilbehør til suppe eller salat.
♥ Jeg brukte her en kombinasjon av solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø på toppen. Det gir variasjon og god smak på rundstykkene. Du kan droppe toppingen hvis du foretrekker det, eller alternativt drysse over noen havregryn til pynt i stedet.
♥ Oppskriften er beregnet på stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne.
♥ Supre å fryse! - nevnte jeg det? 😊
1 kommentar
Hei. Kan jeg bruke steel cut…
Hei.
Kan jeg bruke steel cut havre i denne oppskriften?
Skriv ny kommentar