Brukere online: 76
Brukere i dag: 2227
Brukere siste 7 dager: 198211
Hvor denne krydderkaken har fått sitt navn fra vet jeg ikke, men myk og kjempegod er den i alle fall!
Oppskriften fikk jeg fra min svigerinne Jane for mange år siden, mens hun og svogeren min fortsatt bodde sammen i en hybelleilighet. Du trenger ikke mye utstyr for å lage denne kaken!
100 g smør
4 dl sukker
4 dl kefir
5 dl hvetemel
2 ts natron
3 ts kanel
0,5 ts muskat
Glasur:
100 g smør
100 g melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Pynt:
sjokoladestrøssel
Smelt og avkjøl smøret. Bland kefir og sukker. Sikt sammen det tørre og rør inn i kefirblandingen. Tilsett smøret til slutt og rør deigen jevn.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat.
Smelt smøret til glasuren. Bland i de øvrige ingrediensene og rør glasuren jevn. Sett glasuren i kjøleskapet til den har passe tykkelse. Smør glasuren over kaken og dryss over støssel til pynt.
Strøsselet som er brukt på bildet består av mørk og lys sjokolade og er kjøpt i Sverige. Har du ikke sjokoladestrøssel kan du droppe pynten og heller dekorere kaken ved å lage glasuren på toppen litt ujevn.
Kaken er holdbar i kjøleskapet hvis du pakker den inn i plast. Du kan også fryse kaken med glasuren på.
Se også oppskrift på Pengelenskake.
Skriv ny kommentar