Brukere online: 1605
Brukere i dag: 9061
Brukere siste 7 dager: 195527
Kanel og sjokolade er en kjempegod smakskombinasjon som du absolutt bør prøve!
Denne kaken er basert på en gammeldags sjokoladekakeoppskrift og innholder sjokolade og kanel i både kake og glasur. Kefir gjør at kaken holder seg myk og saftig lenge.
Oppskriften er til stor langpanne.
175 g smør
6,5 dl kefir eller kulturmelk
350 g sukker
2 ts natron
500 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
4 ts kanel
Glasur:
75 g smør
1 ts pulverkaffe
4 ss kokende vann
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
1 ts kanel
400 g melis
Pynt:
sjokoladestrøssel
Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle og rør i sukker og natron. Sikt sammen det tørre og rør i vekselsvis med avkjølt smør.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og ha i. Bland så i kanel, vaniljesukker og kakao og rør til alt er godt blandet. Tilsett til slutt melis og rør til glasuren er glatt og blank. Avkjøl til glasuren har passe smørekonsistens.
Bre glasuren over kaken med en smørekniv. Strø over sjokoladestrøssel og del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken er holdbar i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar