Brukere online: 358
Brukere i dag: 286
Brukere siste 7 dager: 155360
Gresskarsuppe er en deilig ting å bruke gresskar på! 😍 Potetene i denne varianten gjør at suppen blir fyldigere og mildere på smak enn om man bare bruker gresskar Jeg tilsatte også litt søtpotet som jeg hadde i kjøleskapet, og kombinasjonen ble veldig bra!
Gresskar- og potetsuppe er en sunn og smakfull hverdagssuppe, som kan serveres som forrett eller som hovedrett sammen med godt brød og smør.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 2 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 cm fersk ingefær
♥ 30 g smør
♥ 900 g gresskarkjøtt (skrelt vekt)
♥ 300 g poteter (skrelt vekt)
♥ 100 g søtpotet (skrelt vekt)
♥ 1 liter grønnsaksbuljong
♥ 1 dl kremfløte
♥ kvernet salt og pepper
Topping:
♥ gresskarkjerner
♥ bladpersille
♥ crème fraîche
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene og en stor gryte (veldig fornøyd med min nye gresskargryte... 😊).
Hakk løk, hvitløk og ingefær i biter og ha i gryten sammen med smør.
La dette steke på middels varme i et par minutter.
Tilsett gresskar, potet og eventuelt også søtpotet i biter. Det er ikke så nøye hvor store du lager bitene, for de skal moses sammen til slutt uansett.
Hell over grønnsaksbuljong.
Sett på lokk og gi det hele et oppkok.
Senk varmen på platen og la småkoke i 30 - 40 minutter, eller til både gresskar- og potetbitene her supermyke.
Bruk en stavmikser til å raskt kjøre suppen jevn (se tips).
Tilsett kremfløte og smak til med rikelig kvernet salt og pepper.
Varm opp suppen på nytt rett før servering.
Topp gjerne suppen med et dryss gresskarkjerner for crunch, litt hakket bladpersille og eventuelt en liten klatt crème fraîche (eller rømme).
Tips:
♥ Ikke kjør stavmikseren lengre enn nødvendig for å få suppen jevn. Holder du på for lenge med stavmikseren, kan de kokte potetene bli seige.
♥ Suppen smaker aller best nylaget, men det går fint å oppbevare rester i kjøleskapet og varme opp suppen på nytt dagen etter.
♥
Kjempegod og næringsrik gresskar- og potetsuppe! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 cm fersk ingefær
♥ 30 g smør
♥ 900 g gresskarkjøtt (skrelt vekt)
♥ 300 g poteter (skrelt vekt)
♥ 100 g søtpotet (skrelt vekt)
♥ 1 liter grønnsaksbuljong
♥ 1 dl kremfløte
♥ kvernet salt og pepper
Topping:
♥ gresskarkjerner
♥ bladpersille
♥ crème fraîche
Hakk løk, hvitløk og ingefær i biter og ha i gryten sammen med smør. La dette steke på middels varme i et par minutter.
Tilsett gresskar, potet og eventuelt også søtpotet i biter. Det er ikke så nøye hvor store du lager bitene, for de skal moses sammen til slutt uansett.
Hell over grønnsaksbuljong.
Sett på lokk og gi det hele et oppkok. Senk varmen på platen og la småkoke i 30 - 40 minutter, eller til både gresskar- og potetbitene her supermyke.
Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn.
Tilsett kremfløte og smak til med rikelig kvernet salt og pepper.
Varm opp suppen på nytt rett før servering.
Topp gjerne suppen med et dryss gresskarkjerner for crunch, litt hakket bladpersille og eventuelt en liten klatt crème fraîche (eller rømme).
♥ Ikke kjør stavmikseren lengre enn nødvendig for å få suppen jevn. Holder du på for lenge med stavmikseren, kan de kokte potetene bli seige.
♥ Suppen smaker aller best nylaget, men det går fint å oppbevare rester i kjøleskapet og varme opp suppen på nytt dagen etter.
Skriv ny kommentar