Brukere online: 1691
Brukere i dag: 9592
Brukere siste 7 dager: 195562
Denne kaken har jeg fått ros for veldig mange ganger! Kaken er delvis selvkomponert og delvis basert på en tysk oppskrift på banankake i langpanne.
Kaken blir lav, helt usedvanlig myk og saftig, og har en nydelig smak av banan. I mitt hjem har kaken en ubestridt plass på listen over suverene kakefavoritter, og jeg er nokså sikker på at denne kaken også snart kan bli en av dine nye favorittkaker!
Oppskriften er til stor langpanne.
250 g smør
220 g sukker
4 egg
3-4 middels store bananer (ca 470 g uten skall)
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene med stavmikser og bland inn i deigen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Hvelv kaken forsiktig ut av formen mens den er varm og sikt straks over melis. La kaken bli avkjølt og del den så opp i passe store biter.
Du kan dele opp kaken i snipper, trekanter eller firkanter, men ikke lag kakebitene for store.
Bruk godt modne bananer (men ikke brune) for å få skikkelig søt og god banansmak på kaken.
Du trenger ikke å være supernøye på vekten på bananene, -kaken blir like god selv om du bruker litt mer eller litt mindre banan.
Kaken er holdbar innpakket i plast og er også kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar