Brukere online: 1861
Brukere i dag: 17172
Brukere siste 7 dager: 195899
Her har du oppskriften på en stor og saftig eplekake som vil slå an spesielt hos deg som liker kokos!
Oppskriften er til stor langpanne.
600 g smør
500 g sukker
5 egg
600 g hvetemel
3 ts bakepulver
250 g kokos
Fyll:
8 store epler
200 g hasselnøtter
6 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett ett egg om gangen under pisking. Ha dette i en stor bakebolle. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør i. Bland til slutt i kokos.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter. Skjær båtene i tynne skiver og stikk godt nedi deigen. Dryss over fint hakkede nøtter og rikelig med perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Hvelv kaken tilbake slik at nøttene vender opp, og del kaken i passe store firkanter.
Eplekaken er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar