Brukere online: 2503
Brukere i dag: 22064
Brukere siste 7 dager: 197577
1 egg
150 g smør
3 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl havregryn (små, lettkokte)
Smelt og avkjøl smøret. Bland med sammenpisket egg i en bakebolle. Ha i sukker, hvetemel og bakepulver og bland godt. Tilsett til slutt havregryn.
Sett topper med to spiseskjeer på bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand mellom kakene (ha 9 stk på hver plate).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 min. Avkjøl kakene på platen.
Stek kakene med en gang du har laget deigen. Hvis deigen får stå og svelle for lenge, flyter ikke kakene ut slik de skal.
La kakene avkjøle helt på platen fordi de lett går i stykker når de er varme.
Oppbevar havrekakene i tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Havre- og nøttekjeks".
1 kommentar
Veldig gode. Enkel oppskrift…
Veldig gode. Enkel oppskrift, bare å røre sammen for hånd. Lite oppvask😊 Det står ikke i oppskriften hvor mange kaker det blir, men jeg lagde 18 stk og de ble passelig store.
Skriv ny kommentar