Brukere online: 1692
Brukere i dag: 11854
Brukere siste 7 dager: 195586
Kakebunn:
300 g ferdig kransekakemasse (f.eks. Odense)
3 egg
Fyll:
125 g smør
3 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
250 g lys kokesjokolade
2 ss mørk rom
Pynt:
50 g kokesjokolade
50 g hvit sjokolade
Ha kransekakemassen oppdelt i biter i en food processor sammen med eggene. Kjør på full hastighet til du får en luftig og jevn blanding.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene kakeformen.
Smelt smøret til fyllet sammen med fløten i en liten kjele. La blandingen koke opp. Ta kjelen fra platen og brekk i sjokoladen. La stå til sjokoladen har smeltet under forsiktig omrøring. Bland i rom. Hell sjokoladeblandingen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet (ca 4-6 timer).
Løsne kaken forsiktig fra formen og sett den på et passende fat. Pynt med høvlet mørk og hvit sjokolade.
Høvlet sjokolade er lett å lage: Smelt mørk og hvit sjokolade hver for seg (gjerne i mikro). Ha sjokoladen på et brett og la stivne i kjøleskapet. Når sjokoladen er stiv kan du høvle sjokoladen f.eks. med en ostehøvel.
Kaken er svært holdbar i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar