Brukere online: 307
Brukere i dag: 812
Brukere siste 7 dager: 195643
Surmelksbrød er en ny favoritt hjemme hos meg. Brødet lages uten gjær og deigen røres sammen på et par minutter.
Her har jeg laget en vri med honning, rosiner, solsikkekjerner og linfrø.
Brødet er utrolig godt med ost på! ♥
Ingredienser:
♥ 5 dl hvetemel
♥ 2 dl store havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl rosiner
♥ 1 dl linfrø
♥ 1,5 dl solsikkekjerner
♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
Pynt:
♥ 2 ss solsikkerkjerner
♥ 2 ss linfrø
Fremgangsmåte:
Bland mel, havregryn, natron og salt sammen i en bolle. Tilsett rosiner, linfrø og solsikkekjerner.
Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.
Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og dryss eventuelt over solsikkerkjerner og linfrø som pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).
Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.
Jeg lagde her samtidig også Surmelksbrød med sirup (til høyre på bildet).
Deilig brød med mye godt i!
Nydelig med ost på!
Tips:
♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.
♥ Solsikkekjerner og linfrø er en fin kombinasjon, men du kan også bruke sesamfrø og/eller gresskarkjerner. Bruk den kombinasjonen du liker og hva du har tilgjendelig. Rosiner kan sløyfes hvis du liker brødet mindre søtt.
♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden.
♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse.
Er du glad i müslibrød, kommer du virkelig til å like dette brødet her.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl hvetemel
♥ 2 dl store havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl rosiner
♥ 1 dl linfrø
♥ 1,5 dl solsikkekjerner
♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
Pynt:
♥ 2 ss solsikkerkjerner
♥ 2 ss linfrø
Bland mel, havregryn, natron og salt sammen i en bolle. Tilsett rosiner, linfrø og solsikkekjerner.
Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.
Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og dryss eventuelt over solsikkerkjerner og linfrø som pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).
Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.
♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.
♥ Solsikkekjerner og linfrø er en fin kombinasjon, men du kan også bruke sesamfrø og/eller gresskarkjerner. Bruk den kombinasjonen du liker og hva du har tilgjendelig. Rosiner kan sløyfes hvis du liker brødet mindre søtt.
♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden.
♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse.
2 kommentarer
Hei!
Hei!
Dette brødet virker jo veldig spennende, men lurer på om du har noen tips til hva man kan ha på som pålegg? Synes liksom ikke det passer helt med ost og skinke og rosiner, det blir liksom for søtt.
Fin oppskrift, brødet ble bra:))
Nydelig med ost på, synes jeg
Nydelig med ost på, synes jeg! Eller ristet med litt smør på.
Skriv ny kommentar