Brukere online: 1736
Brukere i dag: 10285
Brukere siste 7 dager: 195562
En "Gullkake" kjennetegnes av den fyldige smaken og gule fargen som kommer av at det er mange eggeplommer i deigen. Her er deigen til denne klassikeren brukt som basis for å lage eplekake. Resultatet er svært vellykket!
200 g smør
200 g sukker
8 eggeplommer
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
Pynt:
4-5 epler
2 ts kanel
4 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland i. Pisk kremfløten til krem og vend i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter. Skjær båtene i skiver og stikk dem inn i deigen i et pent sirkelmønster. Strø over kanel og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kaken er kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar