Skånsk ostekake

"Skånsk ostekake" er en kjempegod, svensk spesialitet!! Kaken kalles også for "Ostekake fra Småland" og ligner på "Frödinge ostekake", som man kan få kjøpt i svenske matbutikker. Kaken har nærmest puddingaktig konsistens, er veldig rask å lage og smaker nydelig!!! Server den gjerne lunken sammen med litt rømme og bringebærsyltetøy. Se også oppskrift på "Svensk ostekake".

Skånsk ostekake
Ingredienser

6 egg
1 dl sukker
600 g cottage cheese (2 pk)
1 dl hvetemel
1 dl melk
1 dl matfløte
75 g mandler
20 dråper mandelessens

Servering:
rømme
bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i melk, fløte og mel. Visp ut alle klumper. Rør så inn cottage cheese og mandelessens. Skåld og finhakk mandlene og ha i til slutt.

Ha deigen i en godt smurt, ildfast form (15x25 cm som på bildet eller 20x20cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min. Avkjøl litt før servering.

Tips

Se også oppskriften på "Ostelapper", som har lignende smak som "Skånsk ostekake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift