Brukere online: 798
Brukere i dag: 3448
Brukere siste 7 dager: 195488
5 plater butterdeig (1 pk)
5 ss lønnesirup
Nøttefyll:
50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter
50 g peanøtter
50 g pistasjnøtter
Pynt:
5 ts perlesukker
5 ss lønnesirup
Hakk nøttene svært grovt (se tips).
Tin butterdeigsplatene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Press butterdeigsplatene litt ned i midten med fingrene, slik at du får en kant på ca 1 cm rundt hver plate. Pensle platene med lønnesirup. Fordel nøttene i midten på butterdeigsplatene og dryss over perlesukker.
Stek platene midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Pensle over mer lønnesirup mens de er varme, slik at de blir blanke og klissete. Del hver plate i tre biter.
Spises varme og rykende ferske!
Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene (se etter flasker med ”Maple Sirup”).
Merk at nøttene bare så vidt skal hakkes opp. Det kan godt være en del hele nøtter innimellom – det ser både dekorativt og flott ut!
Bruk kun usaltede nøtter! Usaltede peanøtter og pistasjnøtter fås kjøpt i mange matvarebutikker, helsekostbutikker og innvandrerbutikker.
Jeg pleier å servere "Amerikansk nøttestang" i porsjonsstykker. Vil du heller ha en lang nøttestang å servere, kan du skjøte sammen to eller tre butterdeigsplater til en lengre stang.
Skriv ny kommentar