Brukere online: 2657
Brukere i dag: 32721
Brukere siste 7 dager: 200344
"Vaniljekesammuffins med jordbær og sjokolade" inneholder vaniljekesam og har nydelig vaniljesmak! Muffinsene er dessuten kjempeenkle å lage fordi deigen bare skal røres raskt sammen.
Du kan tilsette ulike smakstilsetninger, se f.eks. oppskrift på "Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter", "Vaniljekesammuffins med bringebær" og "Vaniljekesammuffins med bær og sjokolade". Her har jeg brukt kombinasjonen jordbær og sjokoladebiter. Supergode!
Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).
125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g kokesjokolade
150 g friske jordbær
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade. Skjær jordbærene i biter og vend inn i deigen til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.
Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig.
Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen.
Det er lurt å skjære jordbærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
2 kommentarer
Hei
Hei
Deigen min er ganske tykk og seig, skal den være sånn?
Ja, det er riktig. Det blir…
Ja, det er riktig. Det blir en meget tykk deig. Rør minst mulig i den, bare vend sammen med en slikkepott og vend inn bær og sjokolade. Den tykke deigen forhindrer at bærene synker til bunns i under stekingen. Saften fra bærene gjør at muffinsene likevel blir saftige. :)
Skriv ny kommentar