Brukere online: 1758
Brukere i dag: 15788
Brukere siste 7 dager: 195774
Her har du en usedvanlig saftig nøttekake, som blant annet inneholder knuste Ritz-kjeks. Kaken smaker likevel ikke salt, men er søt og veldig god!
Tykk og deilig sjokoladeglasur smaker NYDELIG sammen med kaken!
Alternativt kan kaken serveres uten glasur og eventuelt pyntet med krem (se oppskrift på "Nøttekake med Ritz").
Uansett er dette en kake å bli glad i!
200 g hasselnøtter
150 g Ritz kjeks (ca 50 stk)
50 g kokesjokolade
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
7 store eggehviter
Glasur:
1,5 dl kremfløte
150 g kokesjokolade
Ha hasselnøtter, kokesjokolade og Ritz kjeks i en food processor og kjør på full hastighet til massen blir helt grovkornet. Bland med sukker og vaniljesukker. Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Vend det stive eggehviteskummet i nøttekjeksblandingen i 3 omganger. Rør godt de første 2 gangene, men ikke mer enn nødvendig siste gang, slik at deigen blir luftig.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.
Kaken er holdbar lenge i kjøleskapet.
Kaken kan også fryses.
Se også oppskrift på langpannekaken "Valnøttbiter med Ritz".
Skriv ny kommentar