Brukere online: 1273
Brukere i dag: 5907
Brukere siste 7 dager: 195446
Milky Way langpannekake er en kjempemyk og god langpannekake, med mild smak av sjokolade og nougat.
Kaken inneholder smeltede Milky Way-sjokolader og på toppen er kaken glasert med melkesjokoladeglasur.
Garantert favoritt hos barna!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 8 små Milky Way sjokolader
♥ 375 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 6 egg
♥ 9 dl hvetemel
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl kefir (eller kulturmelk)
Glasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Skjær Milky Way-sjokoladene i mindre biter.
Ha Milky Way-bitene i kjelen og la de smelte i smøret på middels varme (se tips). Avkjøl blandingen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn surmelk og natron. Bland deretter inn hvetemel og sjokoladesmøret vekselsvis, til du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melkesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl litt og smør så over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og sett kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.
Deilig smak på denne langpannekaken!
Tips:
♥ Milky Way er en amerikansk sjokolade som består av luftig nougat som er dekket med melkesjokolade (ligner på den norske sjokoladen Japp). Fås kjøpt i mange norske kiosker og matbutikker, enten i pakninger à to stk eller som enkeltpakninger.
♥ Merk at det tar nokså lang tid for Milky Way sjokoladen å smelte skikkelig. Beregn litt tid, vær tålmodig og rør stadig.
♥ Kakestykkene oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kaken kan også fryses.
♥
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 8 små Milky Way sjokolader
♥ 375 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 6 egg
♥ 9 dl hvetemel
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl kefir (eller kulturmelk)
Glasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Smelt smøret i en kjele. Ha i Milky Way sjokoladene og la de smelte i smøret på middels varme (se tips). Avkjøl blandingen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn surmelk og natron. Bland deretter inn hvetemel og sjokoladesmøret vekselsvis, til du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melkesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl litt og smør så over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og sett kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.
♥ Milky Way er en amerikansk sjokolade som består av luftig nougat som er dekket med melkesjokolade (ligner på den norske sjokoladen Japp). Fås kjøpt i mange norske kiosker og matbutikker, enten i pakninger à to stk eller som enkeltpakninger.
♥ Merk at det tar nokså lang tid for Milky Way sjokoladen å smelte skikkelig. Beregn litt tid, vær tålmodig og rør stadig.
♥ Kakestykkene oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kaken kan også fryses.
Skriv ny kommentar