Brukere online: 415
Brukere i dag: 637
Brukere siste 7 dager: 195682
Dette er en nydelig, myk og saftig langpannekake, som ikke kan mislykkes!
Kaken er rask å lage, enkel å lage og har kjempedeilig smak av krydder.
Oppskriften passer til en stor langpanne.
150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
3 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts muskat
10 dl hvetemel
Pynt:
4 ss mandelflak eller hakkede nøtter
3 ss perlesukker
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en ballongvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Dryss over lettknuste mandelflak eller hakkede nøtter, samt perlesukker.
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Del kaken opp i passe store firkanter og løft dem ut av formen ved hjelp av en stekespade.
Skuffekake med krydder holder seg myk lenge dersom den pakkes godt inn i plast. Kaken egner seg også ypperlig til frysing.
For andre lettlagede krydderkaker i langpanne, se oppskrift på Bondegårdskake, Høstkake i langpanne, Kake med spennende smak, Kulturkake med sjokoladekrem, Kanelkake i langpanne, Krydderkake i langpanne, Pepperkake i langpanne, Saupkake og Surmelkskake.
Skriv ny kommentar